Hjemmelavet rødkål med anis og balsamico

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 25 gramsmør
  • 1/2 stkrødkålshoved
  • 1.5 dlrød saft- ufortyndet
  • 3.5 dlvand
  • 2 dlbalsamicoeddike
  • 1 stkappelsin
  • 5 spskbrun farin
  • 1 stanghel kanel
  • 1 stkstjerneanis
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hjemmelavet rødkål med anis og balsamico

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

4.0, Meget populær

Denne lækre rødkål er super nem at lave og er god til alt fra flæskesteg til frikadelleburgere. Og så passer den stort set sig selv, så du kan lave noget andet imens!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 25 gramsmør
  • 1/2 stkrødkålshoved
  • 1.5 dlrød saft- ufortyndet
  • 3.5 dlvand
  • 2 dlbalsamicoeddike
  • 1 stkappelsin
  • 5 spskbrun farin
  • 1 stanghel kanel
  • 1 stkstjerneanis
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Snit rødkål i fine strimler. Brug et mandolinjern eller bare den største og skarpeste kniv, som køkkenet kan mønstre.

2. Smelt smørret i en gryde og svits rødkålen et par minutter til den lige falder lidt sammen. Pres saften af appelsinen og tilsæt den sammen med de øvrige ingredienser og lad det hele småsimre i en times tid.

3. Smag til med salt, peber og evt. mere saft, farin og appelsin. Hæld evt. overskydende væde fra, inden du serverer.

4. Velbekomme :o)

Tip

Brug f.eks. rødkålen som tilbehør til klassisk flæskesteg - eller i en saftig frikadelleburger.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.