Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
10 min
0 min
Vi har lavet en hurtig og lækker hummus, som får sin flotte farve fra friske rødbeder. Du kan også sagtens erstatte rødbeder med gulerødder. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 300 gramfrisk rødbede
- 1 dåsekikærter- en dåse på 400 gram
- 1 fedhvidløg
- 2 spsktahin- sesampasta
- 2 spskolivenolie
- 1 tsksalt
- 1 tskspidskommen
- 0.5 stklime
Fremgangsmåde
1
Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i ca. 10 minutter og skær dem efterfølgende i grove tern, når de er kølet lidt af.2
Hæld væden fra kikærterne over i en skål - du skal bruge den om lidt. Blend kikærter, rødbede, hvidløg, tahin, olivenolie, salt, spidskommen og saften fra den halve lime i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt lidt af væden fra kikærterne, til hummusen har en lækker og cremet konsistens.3
Smag til med lidt mere lime, salt og spidskommen, hvis det er nødvendigt.4
Velbekomme!Tip
Tahin er en sesampasta, der kan fås i de fleste supermarkeder og oftes står på hylden med specialiteter. Hvis du ikke lige kan få tahin i dit lokale supermarked, kan du godt undvære det i en snæver vending!