Hurtig boller i karry

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 1 litervand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 800 grammedisterpølse
  • 200 gramgulerødder*
  • 1 stkæble
  • 50 gramsmør
  • 6 spskhvedemel
  • 100 gramfrosne ærter
  •  kogevand
  •  karry
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hos Mambeno ELSKER vi boller i karry. Og selvom vi har masser af opskrifter på den hjemmerørte udgave, så skal det jo nogen gange gå ekstra stærkt. Og så er det super nemt at bruge - tadaaa - medisterpølse til bollerne! Retten er beregnet til to dage :o)

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Fyld vandet i en gryde sammen med bouillonterningen og bring det i kog. Klip nu hul i den ene ende af medisterpølsen og tryk små boller ud, som du lige former hurtigt med hænderne, inden du blopper dem i vandet. Lad dem simre i ca. 10 minutter, til de er gennemkogte hele vejen igennem.

2. Skræl imens gulerødderne og skær dem i fine tern sammen med æblet.

3. Tag bollerne op og læg dem på en tallerken. Hæld kogevandet op en i en skål eller en kande.

4. Smelt nu smørret i gryden, du har brugt til at koge bollerne i, og tilsæt herefter melet og pisk det bedste, du har lært. Tilsæt lidt kogevand og pisk igen. Forsæt, indtil der ikke er mere kogevand tilbage, eller til du synes, at saucen er så tyk eller tynd, som den skal være. Husk, at alle klumper skal være pisket væk, inden du tilsætter mere væske. Rør lidt karry ud i en kop med vand og tilsæt det lidt efter lidt, mens du smager til løbende, så karryen bliver så stærk - eller mild - som du ønsker.

5. Smag saucen til med salt og peber - og evt. lidt mere bouillon, hvis du synes. Læg bollerne tilbage i gryden sammen med gulerødder, æbletern og ærter og varm op igen. Server med dampende varme ris og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har den slags på lager!

6. Velbekomme :o)

Tip

Husk at gemme resterne af boller i karryen til i morgen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre