Hurtig boller i karry - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 1 litervand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 800 grammedisterpølse
  • 200 gramgulerødder
  • 1 stkæble
  • 50 gramsmør
  • 100 gramhvedemel
  • 100 gramfrosne ærter
  •  kogevand
  •  karry
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hurtig boller i karry - til to dage

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Vi laver denne opskrift live tirsdag d. 5/5-2020 kl. 17.30. Køb ind og lad dit barn lave aftensmad sammen med os. Se med på Facebook her og på YouTube her. Prøv også vores klassisk opskrift på boller i karry. God fornøjelse! Hos Mambeno ELSKER vi boller i karry. Og selvom vi har masser af opskrifter på den hjemmerørte udgave, så skal det jo nogen gange gå ekstra stærkt. Og så er det super nemt at bruge - tadaaa - medisterpølse til bollerne! Retten er beregnet til to dage. Opskriften er nem at lave for børn men vær opmærksom på, at ris tager længere tid at koge, så vælg evt. den normale udgave, hvis det er ungerne, der laver mad. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 1 litervand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 800 grammedisterpølse
  • 200 gramgulerødder
  • 1 stkæble
  • 50 gramsmør
  • 100 gramhvedemel
  • 100 gramfrosne ærter
  •  kogevand
  •  karry
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Fyld vandet i en gryde sammen med bouillonterningen og bring det i kog. Klip nu hul i den ene ende af medisterpølsen og tryk små boller ud, som du lige former hurtigt med hænderne, inden du blopper dem i vandet. Lad dem simre i ca. 10 minutter, til de er gennemkogte.

2. Skræl imens gulerødderne og skær dem i tern sammen med æblet. Tag bollerne op og læg dem på en tallerken.

3. Nu skal du vælge, om du vil lave den lidt mere muskelkrævende, men originale, opbagte sauce (gå til punkt 4), eller den nemme, og stadig gode, jævnede sauce (gå til punkt 6).

4. Opbagt sauce: Hæld kogevandet op en i en skål eller en kande og smelt nu smørret i gryden, du har brugt til at koge bollerne i. Tilsæt herefter melet og pisk det bedste, du har lært. Tilsæt lidt kogevand og pisk igen.

5. Forsæt, indtil der ikke er mere kogevand tilbage, eller til du synes, at saucen er så tyk eller tynd, som den skal være. Husk, at alle klumper skal være pisket væk, inden du tilsætter mere væske.

6. Jævnet sauce: Ryst en meljævning sammen i en meljævner. Brug ca. 4 spsk. mel eller majsstivelse til 1 dl. vand. Tilsæt jævningen til kogevandet, mens du rører, indtil du har den rette sovsekonsistens. Husk, at sovs bliver tykkere, når det begynder at koge. Hvis du synes, at sovsen er for tynd, ryster du bare lidt mere jævning sammen og tilsætter det lidt efter lidt.

7. Rør lidt karry ud i en kop med vand og tilsæt det lidt efter lidt, mens du smager til løbende, så karryen bliver så stærk - eller mild - som du ønsker.

8. Smag saucen til med salt og peber - og evt. lidt mere bouillon, hvis du synes. Læg bollerne tilbage i gryden sammen med gulerødder, æbletern og ærter og varm op igen. Server med dampende varme ris og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har den slags på lager! Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre