Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En hurtig bolognese lavet med hakket kalv og flæsk, gulerødder og mozarella på toppen. Hertil en nem salat. Opskriften er beregnet til to dage, så gem halvdelen til varmemad eller gratineret bolognese i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Bolognese
- 2 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 500 gramgulerødder
- 1 spskpaprika
- 800 gramhakket kalv og flæsk
- 2 dåsehakkede tomater
- 140 gramtomatpuré
- 0.5 spsktørret oregano
- 0.5 spsktørret timian
- 500 grampasta penne
- 75 gramrevet ost
- olivenolie
- salt
- peber
- Salat
- 3 stktomater
- 0.5 stkicebergsalat
- 1 stkløg
- 100 gramsalatost i tern
- dressing efter eget valg
Fremgangsmåde
Bolognese
1
Skær løg og hvidløg i tern. Skræl gulerødderne og riv dem på den fine side af rivejernet. Steg løg, hvidløg og gulerødder i en gryde med lidt olie og paprika i et par minutter.2
Tilsæt kødet og lad det blive brunet godt af under omrøring.3
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oregano og timian og rør godt. Lad bolognesen simre så længe du har tid. Den bliver kun bedre af at stå og hygge sig. Tilsæt evt. lidt vand undervejs.4
Kog pastaerne efter anvisningen på pakken.Salat
5
Lav salaten klar. Skyl tomaterne og skær dem i både. Skyl iceberg og skær det i strimler. Skræl løget og skær det i tynde ringe.6
Bland iceberg, tomater og løg og top med salatost og dressing efter eget valg. Smag til med salt og peber.7
Server bolognesen i dybe tallerkener med revet ost på toppen og salat som tilbehør. Husk at gemme halvdelen af bolognesen og spaghettien til gratineret bolognese i morgen. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre i bolognesen og smage til. De kan også halvere tomaterne.