Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En hurtig version af den græske klassiker, moussaka. Vi laver kødsaucen for sig, koger kartoflerne og serverer dem som tilbehør. Bemærk at opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen af moussakaen og kartoflerne til i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkløg
- 2 stkaubergine
- 800 gramhakket oksekød
- 0.5 spskstødt kanel
- 1 spskpaprika
- 1 spsktørret timian
- 2 dåsehakkede tomater
- 1 terningoksebouillon
- 5 dlmornaysauce
- 200 gramrevet ost
- 1000 gramkartofler
- 300 gramfrosne ærter
- 300 gramgulerødder
- olivenolie
- peber
- salt
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.2
Hak løgene, skyl auberginen og skær den i tern eller skiver. Steg begge dele i lidt olivenolie i en gryde. Tilsæt kødet og brun det godt af. Tilsæt nu kanel, paprika, timian, hakkede tomater og bouillon. Smag til med salt og peber.3
Fordel sovsen i et ovnfast fad og overhæld med mornaysauce og revet ost på toppen. Bag moussakaen i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten er gylden.4
Skrub eller skyl kartoflerne, halver de store og kog dem i saltet vand.5
Overhæld ærterne med kogende vand, så de tør op. Skræl gulerødderne og skær dem i stave.6
Server moussakaen med kartofler, ærter og gulerødder som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære auberginen i stykker. De kan også skrælle gulerødder som tilbehør.
Ekstra smag: Du kan sagtens tilsætte chili og hvidløg til saucen, hvis du vil ha' mere smag.