Hurtig moussaka med kogte kartofler og gnavergrønt - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 2 stkaubergine
  • 800 gramhakket oksekød
  • 0.5 spskstødt kanel
  • 1 spskpaprika
  • 1 spsktørret timian
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 1 terningoksebouillon
  • 5 dlmornaysauce
  • 200 gramrevet ost
  • 1000 gramkartofler
  • 300 gramfrosne ærter
  • 300 gramgulerødder*
  •  olivenolie
  •  peber
  •  salt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En hurtig version af den græske klassiker, moussaka. Vi laver kødsaucen for sig, koger kartoflerne og serverer dem som tilbehør. Bemærk at opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen af moussakaen og kartoflerne til i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Hak løgene, skyl auberginen og skær den i tern eller skiver. Steg begge dele i lidt olivenolie i en gryde. Tilsæt kødet og brun det godt af. Tilsæt nu kanel, paprika, timian, hakkede tomater og bouillon. Smag til med salt og peber.

3. Fordel sovsen i et ovnfast fad og overhæld med mornaysauce og revet ost på toppen. Bag moussakaen i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten er gylden.

4. Skrub eller skyl kartoflerne, halver de store og kog dem i saltet vand.

5. Overhæld ærterne med kogende vand, så de tør op. Skræl gulerødderne og skær dem i stave.

6. Server moussakaen med kartofler, ærter og gulerødder som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære auberginen i stykker. De kan også skrælle gulerødder som tilbehør. Ekstra smag: Du kan sagtens tilsætte chili og hvidløg til saucen, hvis du vil ha' mere smag.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre