Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
Paella er en spansk risret, der kan laves med alskens afskygninger af grøntsager, skaldyr og kød - blandet med ris. En slags spansk biksemad (men sig det aldrig til en spanier). Her har vi lavet paellaen med rejer og skinke fra gårsdagens aftensmad samt tomater og peberfrugter. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 150 gramfrosne rejer
- 1 stkløg
- 1 stkgul peberfrugt
- rester fra kogt skinke
- 15 stkcherrytomater
- kolde kogte ris
- 1 spskpaprika
- 1 spsktørret timian
- 1 stkcitron
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Tø rejerne op - f.eks. i mikrodrøneren. Du kan også bruge dem frosne, så skal de bare ha' lidt længere på panden.2
Skær løget i tern. Skyl og rens peberfrugten og skær den i mindre stykker. Skær skinken i små stykker. Skyl og halvér cherrytomaterne.3
Steg løget i lidt olivenolie på en pande og tilsæt skinkestykkerne. Tilsæt peberfrugt, ris, paprika og timian. Rør godt rundt i et par minutter og tilsæt evt. lidt vand, hvis det er ved at brænde på.4
Tilsæt tomater og rejer og steg videre, til rejerne er gennemvarme. Smag til med salt, peber og saften fra en citron.5
Server paellaen med et par citronskiver.6
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære skinken i tern. De kan også halvere tomater og skære peberfrugten i stykker.
Du kan bruge enten store skalrejer eller små rejer til retten - de store og helt "ægte" paellarejer med skal er dog ofte en hel del dyrere end den klassiske udgave uden skal.