Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Tomatsuppe er hurtig at lave og smager rigtig godt. Her har vi jazzet den klassiske udgave op med lidt kokosmælk og lækre brødcroutoner på toppen. Hvis retten skal være 100% vegetarisk, skal du erstatte hønsebouillonen med grøntsagsbouillon. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkrød peberfrugt
- 1 stkløg
- 4 stktomater
- 2 dåsehakkede tomater
- 3 dlkokosmælk
- 1 terninghønsebouillon
- 4 dlvand
- 0.5 spskspidskommen
- 1 stkgroft flute
- olivenolie
- salt
- peber
- parmesan i flager
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.2
Vask peberfrugten og befri den for kerner. Hak peberfrugt og løg fint, vask tomaterne og skær dem i grove tern og svits det hele i lidt olivenolie i en gryde i et par minutter.3
Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk, hønsebouillon, vand og spidskommen og bring suppen i kog. Lad den simre i ca. ti minutter og smag til med salt, peber og evt. lidt mere hønsebouillon og kokosmælk.4
Imens suppen simrer, skærer du 1/4 af flutet i små terninger. Vend dem med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. ti minutter, eller til de er sprøde og lækre. Vend dem undervejs. Skru varmen ned til 185 grader og varm resten af flutet.5
Server suppen med crutoner på toppen, parmesan i flager og lidt grønt, hvis du har det på lager. Velbekomme!Tip
Det er klart billigst at købe et helt stykke ost i supermarkedet og høvle det selv - f.eks. med en kartoffelskræller. Og så smager det også meget bedre. Vælg evt. den variant, der hedder Grana Padano. Det er ikke ægte parmesan, men smager næsten lige sådan og er en hel del billigere.
Du kan i øvrigt sagtens fryse kokosmælk ned, hvis du får noget tilovers. Hæld det blot i en beholder med tætsluttende låg, og så har du til næste gang, du skal bruge kokosmælk.