Hurtig tomatsuppe med pasta

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 8 stktomater
  • 1/2 spsktørret oregano
  • 2 dåserhakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 5 dlvand
  • 200 gramfuldkornspastaskruer
  • 1 stkgroft flute
  • 50 gramrevet ost
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1/2 spskakaciehonning
  • 1/2 dlskyr
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hurtig tomatsuppe med pasta

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Tomatsuppe er et hit hos de fleste børn, og denne udgave, med pasta og gratinerede tomatbrød som tilbehør, er endda super nem at lave. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 8 stktomater
  • 1/2 spsktørret oregano
  • 2 dåserhakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 5 dlvand
  • 200 gramfuldkornspastaskruer
  • 1 stkgroft flute
  • 50 gramrevet ost
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1/2 spskakaciehonning
  • 1/2 dlskyr
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på grillprogrammet.

2. Hak løg, hvidløg og 3/4 af de skyllede tomater groft. Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie i en stor gryde. Det skal have et par minutter, til det har taget en smule farve. Tilsæt herefter oregano og de friske tomater, og lad det svitse med et par minutter.

3. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, grøntsagsbouillon og vand og lad det simre i 10-15 minutter. Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken.

4. Skær flutet i skiver og top med de sidste vaskede tomater skåret i skiver og lidt revet ost. Gratiner flutene i ovnen i 2-5 min., eller til osten er smeltet og har taget en smule farve. Hold godt øje - en ovn på grillprogram er ikke til at spøge med :o)

5. Tilsæt madlavningsfløde eller mælk til suppen og varm forsigtigt op. Blend suppen glat med en stavblender. Du kan også bruge en almindelig blender, men husk kun at fylde den halvt op, da varme væsker kan "eksplodere", når de blendes. Fjern evt. låget og læg et rent viskestykke over som låg i stedet.

6. Smag til med salt, peber og evt. lidt honning og server med lidt pastaskruer i små skåle eller dybe tallerkener - og en klat skyr og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

7. Velbekomme!

Tip

Vil du lave en helt fedtfattig suppe, kan du udskifte madlavningsfløden med mælk. Køb i øvrigt en hel ost, som du selv kan rive. Det er billigere, og så er der også til en lun bolle om eftermiddagen. Gem evt. lidt tomatsuppe og pasta til ungernes madpakker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre