Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
20 min
Ventetid
60+ min
Varme hveder til St. Bededag er et must! Her får du vores klassiske opskrift med masser af kardemomme og et strejf af vanilje. De er virkelig gode. Du kan også prøve vores lækre udgave med syndigt chokoladesmør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Hveder
- 4 dlsødmælk
- 50 gramgær
- 25 gramrørsukker
- 1 spskakaciehonning
- 1 tskvaniljesukker
- 75 gramsmør
- 2 stkæg
- 1/2 tsksalt
- 2 tskstødt kardemomme
- 850 gramhvedemel
- Til pensling
- 1 stkæg
Fremgangsmåde
1
Opvarm sødmælken i en gryde eller i mikroovnen, til den er lillefingerlun. Rør mælken sammen med gær, rørsukker, honning og vaniljesukker. Brug en røremaskine eller god gammeldags håndkraft!2
Skær smørret i små stykker. Tilsæt det sammen med de øvrige ingredienser og melet lidt efter lidt, til dejen lige nøjagtigt slipper skålen. Det er ikke sikkert, du skal bruge alt melet. Hvis du bruger en røremaskine, så sæt den på fuld drøn og lad dejen ælte i fem minutter. Bruger du dine Skipper Skræk-arme, så ælter du bare så længe, du har tid og kræfter til!3
Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter.4
Del dejen i 18 stykker og form dem til boller. Stil dem helt tæt på en bageplade og lad dem hæve tildækket i ca. en time.5
Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.6
Hvis du vil have en blank overflade, pensler du hvederne med sammenpisket æg. Men det kan sagtens undlades. Bag hvederne i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er smukt gyldne på toppen.7
Flæk hvederne og rist dem i ovnen eller brødristeren, hvis du synes. Server dem med masser af koldt smør.8
Velbekomme!