Varme hveder med chokoladesmør

Sponsoreret af:  

Ingredienser

( Ca. 18 styk )

  • Hveder
  • 4 dlsødmælk
  • 50 gramgær
  • 25 gramrørsukker
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 tskvaniljesukker
  • 75 gramLurpak smør
  • 2 stkæg
  • 1/2 tsksalt
  • 2 tskstødt kardemomme
  • 850 gramhvedemel
  • Chokoladesmør
  • 100 gramhasselnødder
  • 130 gramLurpak smør
  • 100 gramflormelis
  • 1 tskvaniljesukker
  • 2 spskkakaopulver
  • 20 gramsolsikkeolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Varme hveder med chokoladesmør

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Varme hveder smager fantastisk og er en klassiker i Bededagsferien. Og vi har lige gjort dem 200 % mere lækre ved at smøre dem med det lækreste hjemmelavede chokoladesmør, der er farligt vanedannende. Tag ungerne med i køkkenet og bag en portion sammen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Hveder
  • 4 dlsødmælk
  • 50 gramgær
  • 25 gramrørsukker
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 tskvaniljesukker
  • 75 gramLurpak smør
  • 2 stkæg
  • 1/2 tsksalt
  • 2 tskstødt kardemomme
  • 850 gramhvedemel
  • Chokoladesmør
  • 100 gramhasselnødder
  • 130 gramLurpak smør
  • 100 gramflormelis
  • 1 tskvaniljesukker
  • 2 spskkakaopulver
  • 20 gramsolsikkeolie
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm sødmælken i en gryde eller i mikroovnen til den er lillefingerlun. Rør mælken sammen med gær, rørsukker, honning og vaniljesukker. Brug en røremaskine eller god gammeldags håndkraft og dine allerbedste superkræfter!

2. Skær smørret i små stykker. Tilsæt det sammen med de øvrige ingredienser og melet lidt efter lidt og rør eller ælt, til dejen lige nøjagtigt slipper skålen. Det er ikke sikkert, du skal bruge alt melet. Hvis du bruger en røremaskine, så sæt den nu på fuld drøn og lad dejen ælte i fem minutter. Bruger du dine Skipper Skræk-arme, så ælter du bare så længe, du har tid og kræfter til!

3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter.

4. Del dejen i 18 stykker og form dem til boller. Stil dem helt tæt på en bageplade og lad dem hæve tildækket i ca. en time.

5. Opvarm imens ovnen til 185 grader varmluft.

6. Hvis du vil have en blank overflade på hvederne, skal du pensle dem med sammenpisket æg. Men det kan sagtens undlades. Bag hvederne i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er smukt gyldne på toppen. Tag dem herefter ud og lad dem køle af.

7. Imens du venter på hvederne, kan du lave chokoladesmørret. Læg hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 10 minutter. Kom herefter nødderne i et rent viskestykke, fold det sammen og giv hasselnødderne en god nulre-tur, så skallerne falder af.

8. Blend nødderne til en grov "mel" i en minihakker eller en foodprocessor. Tilsæt smør, flormelis, vaniljesukker, kakaopulver og olie og blend det hele godt sammen. Hvis massen ikke er samlet efter et par minutter, så rør det sammen med en dejskraber i en større skål. Hvis den er lidt for fast, kan du tilsætte lidt mere olie.

9. Flæk hvederne og rist dem i ovnen eller brødristeren, hvis du synes. Server dem med et godt lag (tand-)chokoladesmør og lad det smelte på de varme hveder.

10. Mums og velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre ingredienserne i dejen. De kan også nulre hasselnødderne, så skallerne falder af. Og så selvfølgelig forme bollerne og smage på chokoladecremen!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre