Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
25 min
Ventetid
10 min
Vi har lavet en nem kartoffelpizza med kalkunbacon, friske kartoffelskiver og mozzarella. Vi serverer pizzaen med skiver af frisk ananas. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 300 grambagekartofler
- 400 grampizzadej
- 150 gramflødeost med urter
- 2 kuglemozzarella
- 0.5 pottefrisk eller tørret rosmarin
- 250 gramkalkunbacon
- 1 stkfrisk ananas
- hvedemel
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 250 grader over/undervarme med en bageplade på nederste rille.2
Skræl kartoflerne og skær dem i så tynde skiver som muligt. Brug et mandolinjern hvis du har sådan et. Men pas på: Det er mega ninjaskarpt! Læg kartoffelskiverne i en skål med vand.3
Drys mel ud på et rent bord og rul pizzadejen ud til en eller flere pizzabunde med en kagerulle, så de er ca. 30 cm i diameter. Vigtigt: Hvis du ikke har en pizzaspade til at flytte pizzaerne til ovnen med, så flyt den udrullede pizzadej til et stykke bagepapir med fingrene, inden du topper med fyld.4
Smør et lag flødeost på pizzabunden. Dryp kartoffelskiverne af for vand og fordel dem på bunden sammen med mozzarellaen i små stykker og lidt rosmarinblade. Top pizzaen med kalkunbacon.5
Flyt pizzabunden til ovnen med en pizzaspade eller før et spækbræt ind under bagepapiret med pizzaen og flyt til bagepladen. Bag pizzaen i 10-15 minutter til osten er gylden og skorpen sprød.6
Skær ananas i trekanter og fjern stokken i midten.7
Server den sprøde kartoffelpizza med frisk ananas. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at smøre flødeost på bunden og toppe pizzaen med fyld.