Indbagt rødspætte med sommersalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 portiontærtedej
  • 100 grampikantost
  • 300 gramhvid fisk
  • 1 pottedild
  • 50 grammandler
  •  salat efter eget valg
  • 0.5 stkagurk
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 75 gramsalatost i tern
  •  dressing efter eget valg
  •  citron
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Indbagt rødspætte med sommersalat

I samarbejde med

4.4, Mambeno-favorit!

Her får du opskriften på en fantastisk fiskeret, hvor vi har peppet den ellers lidt neutrale hvide fisk en anelse op. Vi har pakket den ind i tærtedej med pikantost, dild og revet citron, der smager virkelig godt! Server den indbagte fisk med nem sommersalat. Det er et kæmpe hit hos os. Brug lige den hvide fisk, du har lyst til. Torsk, sej rødspætte m.m. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 portiontærtedej
  • 100 grampikantost
  • 300 gramhvid fisk
  • 1 pottedild
  • 50 grammandler
  •  salat efter eget valg
  • 0.5 stkagurk
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 75 gramsalatost i tern
  •  dressing efter eget valg
  •  citron
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Fremgangsmåden for tærtedejen nedenfor er beskrevet for to voksne og to børn. Er I flere eller færre, skal du blot skære det antal stykker, der passer til, at der er en fiskepakke pr. person.

3. Rul tærtedejen ud i to stykker af ca. 25 x 30 cm. Skær hver firkant i ud to stykker, så du i alt har otte stykker. Smør en spiseskefuld pikantost ud på fire af tærtestykkerne - undlad at smøre friskost på den yderste centimeter.

4. Læg fisken oven på pikantosten og top med lidt frisk dild. Læg firkanterne uden friskost på som låg og tryk med en gaffel langs kanten for at lukke dem godt sammen. Læg pakkerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 20 minutter. Vil du have gyldne fiskepakker, kan du pensle dem med lidt sammepisket æg.

5. Rist mandlerne på en tør pande og køl dem af på en tallerken. Skyl salaten og kom den i en skål. Skyl og skær agurk og peberfrugt i mundrette bidder. Vend grøntsagerne i salaten med græskar- eller solsikkekerner og top med salatost, og valgfri dressing. Pynt salaten med resten af dilden.

6. Servér de sprøde fiskepakker med den lækre salat og et par citronbåde til hver, som kan presses udover både fisk og salat.

7. Velbekomme!

Tip

Du kan bruge lige den type fisk, du bedst kan lide - frisk eller frossen. Vi har brugt rødspætte, men du kan også bruge torsk eller andre lyse fisk. Bruge du frossen fisk, så husk at duppe den helt tør, inden du pakker den ind i tærtedejen. Skal du gemme salaten, så lad være med at blande kernerne i salaten, men drys dem ovenpå ved serveringen, da de ellers nemt bliver bløde. Du kan også bruge solsikke- eller græskarkerner.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre