Indianergryde med kartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkporre
  • 1 stkløg
  • 650 gramkartofler
  • 200 gramgulerødder
  • 0.5 stksquash
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 spskpaprika
  • 400 gramhakket svinekød
  • 1.25 dlcremefine 15%
  • 2 dlvand
  • 1 terningsvinebouillon
  • 50 gramsoltørrede tomater i olie
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Indianergryde med kartofler

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

3.3, Meget populær

Indianergryde er en skøn opskrift på hverdagsmad, der er blevet udødeliggjort af kantinedamen Jonna i podcasten "Undskyld vi roder". Her har vi lavet en version med svinekød, porre, spidskål, gulerødder, squash og soltørrede tomater. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkporre
  • 1 stkløg
  • 650 gramkartofler
  • 200 gramgulerødder
  • 0.5 stksquash
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 spskpaprika
  • 400 gramhakket svinekød
  • 1.25 dlcremefine 15%
  • 2 dlvand
  • 1 terningsvinebouillon
  • 50 gramsoltørrede tomater i olie
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skær top og bund af porren, skær den i skiver og skyl og rens den grundigt. Skær løget i tern. Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Skræl gulerødderne og riv gulerødderne og squashen på den grove side af et rivejern. Snit spidskålet fint.

2. Varme en gryde op med olivenolie og svits paprika, porre, løg og hakket svinekød.

3. Tilsæt cremefine, vand, bouillon og kartofler. Lad det simre i ca. 10 min.

4. Hak de soltørrede tomater fint. Tilsæt gulerødder, squash, spidskål og soltørrede tomater og lad retten simre under låg i ca. 5 min. Rør gerne undervejs.

5. Smag til med salt og peber og server indianergryden - evt. toppet med friske krydderurter. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe til med at skrælle kartofler og gulerødder.

Ekstra smag: Top med friskhakket persille eller basilikum.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.