Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Vegetariske gryderetter kan varieres i en uendelighed! Her har vi brugt kartofler, linser, squash og gulerødder og serveret vegetargryden med de lækreste hvidløgsmarinerede tortillaslides som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 3 fedhvidløg
- 400 gramkartofler
- 250 gramgulerødder
- 1 stksquash
- 200 gramrøde linser
- 2 spskkarry
- 2 spskspidskommen
- 1 spsktørrede koriander
- 2 dåsehakkede tomater
- 3 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 100 gramrevet ost
- 4 stkfuldkornstortillas
- 0.5 pottefrisk mynte
- 2 dlcreme fraiche 9 %
- 1 stkøkologisk citron
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Hak løg og 2/3 af hvidløget fint - gem resten af hvidløget til senere. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mundrette stykker. Skyl squashen og skær den i mundrette stykker. Skyl linserne grundigt i en sigte.3
Varm en gryde op med olivenolie og svits karry, spidskommen og koriander sammen med løg, hvidløg og squash. Tilsæt røde linser, kartofler, gulerødder, hakkede tomater, vand og bouillon. Lad det hele simre i 20-25 min.4
Riv den sidste del hvidløg fint og vend det sammen med revet mozzarella og en god sjat olivenolie. Fordel hele herligheden på halvdelen af tortillapandekagerne og læg den anden halvdel over som låg. Bag tortillaerne i ca. 5 min. og skær dem ud i mindre slides.5
Skyl mynten og hak den fint. Rør cremefraiche, mynte, citronsaft, salt og peber sammen.6
Server linsegryden med lune hvidløgsmarinerede tortillaslides og myntedressing. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende revet ost, hvidløg og olivenolie sammen.