Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
Du kender måske Jesper Buch fra Løvens Hule og som manden bag Just Eat. Men Jesper er også en glimrende kok! Vi har allernådigst fået lov at reproducere hans berømte pølsegryde, der måske ikke vinder Nøglehulsprisen, men smager fuldkommen fantastisk. Dine unger vil elske den, det gør vores!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramfuldkornspastaskruer
- 2 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 100 gramchorizo eller bacon
- 5 stkgrillpølser
- 1 spsktørret oregano
- 140 gramtomatpuré
- 3 dlkogevand
- 2 dlmadlavningsfløde 8 %
- salt
- peber
- olivenolie
- Gnavergrønt
- 300 gramgulerødder
- 1 stkgul peberfrugt
Fremgangsmåde
1
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Husk at gemme kogevandet.2
Hak løg og hvidløg fint. Skær chorizo eller bacon i fine tern og grillpølserne i mundrette bidder.3
Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie eller smør i en dyb pande eller gryde. Tilsæt chorizo eller bacon og steg videre i et par minutter. Tilsæt grillpølser, oregano, tomatpuré og kogevand og steg derudaf, til det hele er gennemvarmt. Tilsæt til sidst pasta og fløde og bland det hele godt sammen. Smag til med salt og peber og evt. et ekstra skvæt fløde eller to.4
Skræl gulerødderne og vask peberfrugten og befri den for kerner. Skær begge dele i stave som gnavergrønt og server til den fantastiske pølsegryde. Så må der guffes - og ja, du kommer til at tage to gange!5
Velbekomme :o)Tip
Hvis det står til Jesper, skifter du madlavningsfløden ud med den fuldfede piskefløde og bruger lidt mere, end vi har skrevet i opskriften. Ligesom Jesper mener, at den originale udgave kræver bacon. Du bestemmer selv og vi lover ikke at sladre, hvad end du vælger ;o)
Vil du i øvrigt høre podcastepisoden, hvor Jesper Buch bliver præsenteret for Mambeno og serverer pølsegryde, så hent Morten Resens Startup Podcast i iTunes og lyt til episode 12 + 13. God fornøjelse :o)