Juleboller med kanel, appelsin og rosiner

Sponsoreret af:  

Ingredienser

( 16 styk )

  • 50 gramLurpak smør
  • 4 dlsødmælk
  • 2 spsksukker
  • 25 gramgær
  • 0.5 tsksalt
  • 100 gramrosiner
  • 1 stkøkologisk appelsin
  • 1 tskvaniljesukker
  • 1 spskstødt kanel
  • 675 gramhvedemel
  • 1 stkæg
  •  perlesukker
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Juleboller med kanel, appelsin og rosiner

I samarbejde med

3.4, Meget populær

De smager så skønt af jul, de her boller! Vi har lavet dem med kanel, rosiner og lidt reven appelsinskal. De får en sprød og sød skorpe, der er drysset med perlesukker. Tag ungerne med i køkkenet og bag en portion sammen - det er super hyggeligt. Se instruktionsvideoen her. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 50 gramLurpak smør
  • 4 dlsødmælk
  • 2 spsksukker
  • 25 gramgær
  • 0.5 tsksalt
  • 100 gramrosiner
  • 1 stkøkologisk appelsin
  • 1 tskvaniljesukker
  • 1 spskstødt kanel
  • 675 gramhvedemel
  • 1 stkæg
  •  perlesukker
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Skær smørret i mindre stykker. Opvarm sødmælken i en gryde sammen med smørret og rør, til det er smeltet. Rør mælkeblandingen sammen med sukkeret og smuldr gæren i - brug en skål eller en røremaskine. Rør godt til det er opløst, og tilsæt herefter salt og rosiner.

2. Skyl appelsinen, riv skallen på den fine side af et rivejern og rør den i mælkeblandingen.

3. Bland vaniljesukker, kanel og hvedemel sammen i en skål og rør det efterfølgende i smørblandingen. Giv dejen en æltetur i røremaskinen eller med dine allerstørste armmuskler!

4. Nu skal dejen gerne være blød og lidt fedtet - men ikke hænge fast i fingrene. I så fald skal du tilsætte en lille smule mere mel lidt efter lidt - men pas på ikke at tilsætte for meget, så bollerne bliver tørre.

5. Form dejen til runde boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk bollerne til med et rent viskestykke og lad dem hæve i 30-45 minutter.

6. Pisk et æg sammen, pensl bollerne og drys dem med perlesukker.

7. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft og bag bollerne i ca. 20 minutter, til de lyder hule, når du banker på dem i bunden - så er de nemlig færdige!

8. Så er der lune boller, der bare råber på at blive serveret med koldt smør - prøv selv at lytte godt efter..!

9. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre ingredienserne sammen og forme bollerne. De kan også pensle bollerne med æg og drysse perlesukker på.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre