Julemedister med det hele

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramsmå kartofler
  •  syltet rødkål
  • 1 stkløg
  • 1 stkæble
  • 1 tsktørret timian
  • 500 grammedisterpølse
  • 5 dlmælk
  • 1 terningoksebouillon
  •  olivenolie
  •  maizena
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
  •  akaciehonning*
  •  citron
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Medister er en god gammeldags dansk klassiker, der er et hit hos rigtig mange børn - bl.a. vores! Her har vi julet igennem og serveret medisteren med kartofler, rødkål, brun sovs og en lækker æble- og løgblanding med timian. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne møre i en gryde med vand og sæt rødkålen til at simre ved lav varme i en gryde. Du kan også varme rødkålen i mikroovnen lige inden servering.

2. Skær løgene i ringe og æblerne i tynde både. Steg dem ved jævn varme i lidt olivenolie på en pande sammen med tørret timian. Det tager lidt tid, før løgene er bløde og klare, så gå videre med medisteren imens.

3. Steg medisteren på begge sider i lidt olivenolie på en pande til den er gennemstegt.

4. Tag medisteren af panden uden at gøre den ren (altså panden - ikke medisteren..!). Hæld mælk på panden sammen med smuldret bouillonterning og lad det koge op under omrøring ved svag varme. Rør lidt Maizena ud i vand i en kop og hæld blandingen på panden lidt efter lidt, til sovsen har den konsistens, du bedst kan lide. Tilsæt kulør til sovsen er lige så brun, som du husker den fra dine bedsteforældre. Smag til med salt og peber, lidt honning og evt. citron.

5. Servér medisteren med kartofler, sovs, rødkål og de timianstegte løg og æbler.

6. Velbekomme!

Tip

Skal det være ekstra nemt, kan du nøjes med at brune medisteren af på en pande, der kan tåle at gå i ovnen. Stil herefter panden i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft og steg medisteren færdig. Det er hurtigere og sviner mindre. Giv den ca. 10-15 minutter, til den er gennemstegt. HUSK HUSK HUSK at panden er varm. Så brug et par tykke grydelapper!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre