Julepizza med små snyde-deller, rødkål og appelsiner

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 grampizzadej
  • 280 gramtomatsauce til pizza
  • 400 grammedisterpølse
  • 150 gramrevet ost
  • 0.5 spsktørret timian
  • 400 gramfærdigsnittet rødkål
  • 2 stkappelsin
  •  bagepapir
  •  hvedemel
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Julepizza med små snyde-deller, rødkål og appelsiner

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Jul er godt - pizza er godt. Julepizza er dobbelt så godt! Her har vi lavet en lækker juleudgave af den klassiske pizza. Vi har toppet de sprøde bunde med snyde-deller af medister, ost, timian, frisk rødkål og appelsin. Du kan også servere rødkål og appelsiner som tilbehør i stedet for som topping - f.eks. vendt sammen til en lækker salat. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 400 grampizzadej
  • 280 gramtomatsauce til pizza
  • 400 grammedisterpølse
  • 150 gramrevet ost
  • 0.5 spsktørret timian
  • 400 gramfærdigsnittet rødkål
  • 2 stkappelsin
  •  bagepapir
  •  hvedemel

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 250 grader - gerne 275 grader - over/undervarme med en bageplade på nederste rille. Hvis du har en pizzasten, skal du stille den på bagepladen i den kolde ovn, inden du tænder.

2. Drys mel ud på bordet og rul pizzadejen ud til bunde med en kagerulle, så de er ca. 30 cm i diameter. Pas på de ikke bliver for tykke! Vigtigt: Hvis du ikke har en pizzaspade til at flytte pizzaerne til ovnen med, så flyt pizzadejen til et stykke bagepapir med fingrene, inden du smører den med tomatsauce.

3. Fordel tomatsaucen på bundene - undlad at smøre tomatsauce på den yderste centimeter af pizzabundene. Klip hul i enden på medisteren og klem små kødboller ud, som du fordeler på pizzaen sammen revet ost og timian. Har du medister tilovers, så steg den hel eller som deller på en pande med lidt olie og server til pizzaen eller gem til madpakken.

4. Bag pizzaerne i 10-15 minutter til osten er gylden og skorpen sprød.

5. Snit skyllet kål i tynde strimler - enten med en kniv eller på et mandolinjern. Pas på fingrene! Skræl og skær appelsinerne i mindre stykker. Du kan enten servere det som topping på pizzaen eller du kan lave det som en salat med dressing, som tilbehør.

6. Server pizzaen med kål og appelsiner. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at smøre tomatsauce på bunden og toppe pizzaen med fyld.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre