Indisk karry med kylling og kikærter

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 50 gramcashew- eller andre nødder
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramgulerødder
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 1 dåsekikærter
  • 400 gramkyllingefilet
  • 2 tskkarry
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 4 dlkokosmælk
  • 2 tskspidskommen
  • 2 spskfiskesauce
  • 1 terninghønsebouillon
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Indisk karry med kylling og kikærter

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Kikærter er måske ikke brugt til så meget andet end hummus - og afskrækkelse af børn - i de fleste hjem. Men kikærter smager super godt i gryde-, simre- og wokretter. Her har vi brugt dem som fyld i en lækker indisk inspireret ret med kylling, karry og grøntsager. Serveret med dampende varme ris. vælg gerne fuldkorn men vær opmærksom på længere kogetid. Velbekomme :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 50 gramcashew- eller andre nødder
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramgulerødder
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 1 dåsekikærter
  • 400 gramkyllingefilet
  • 2 tskkarry
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 4 dlkokosmælk
  • 2 tskspidskommen
  • 2 spskfiskesauce
  • 1 terninghønsebouillon
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Rist nødderne på en tør pande og stil dem til side.

2. Hak løg og hvidløg fint. Skær gulerødderne, vask peberfrugten og skær begge dele i mundrette bidder. Skyl kikærterne og stil det hele til side. Skær kyllingefileterne igennem på langs og skær dem efterfølgende i tynde strimler. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

3. Svits løg, hvidløg og karry i lidt olivenolie i en wok, dyb pande eller gryde. Tilsæt kyllingefileterne og svits i et par minutter. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk, spidskommen, fiskesauce og hønsebouillon og varm op.

4. Tilsæt kikærterne og til sidst grøntsagerne. Varm op til kogepunktet og smag til. Tilsæt evt. lidt mere fiskesauce, bouillon - og måske lidt honning, hvis du synes, og har det på lager. Pas på ikke at lade retten simre for længe, når du har tilsat grøntsagerne. De skal stadig have bid. Husk blot, at kyllingen selvfølgelig skal nå at blive gennemstegt.

5. Server med dampende varme ris og lidt ristede nødder på toppen. Pynt med lidt grønt, hvis du har det på lager.

6. Velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre