Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Gryderetter er et hit! Her får du opskrift på en lækker karrygryde med mørbrad og cocktailpølser, som vi serverer med ris og topping. Opskriften er beregnet til to dage, så gem halvdelen til i morgen.God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 300 gramris
- 2 stkløg
- 1 stksvinemørbrad
- 2 spskkarry
- 4 dlkokosmælk
- 1 dåsehakkede tomater
- 4 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 200 gramcocktailpølser
- 1 stkrød peberfrugt
- 300 gramgulerødder
- 100 grampeanuts
- majsstivelse
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Skræl løgene og skær dem i tern. Skær de største sener fra mørbraden og skær den i tern. Steg løgene et par minutter i lidt olie i en gryde. Tilsæt mørbrad og karry og steg videre til løgene er gyldne og kødet brunet af.3
Tilsæt kokosmælk, hakkede tomater, vand og smuldret boullion. Lad det hele simre i 10 minutter.4
Halver cocktailpølserne og tilsæt dem og lad dem blive gennemvarme. Smag sovsen til med salt og peber. Jævn evt. med lidt majsstivelse rørt ud i vand.5
Skyl peberfrugten og fjern kernehuset. Skær peberfrugten i tern. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Fordel peberfrugter, gulerødder og peanuts i små skåle.6
Server karrygryden med ris, peanuts, peberfrugt og gulerødder som tilbehør. Husk at gemme halvdelen af karrygryden til i morgen. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugt i tern.