Karrygryde med mørbrad. Hertil ris og topping - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramris
  • 2 stkløg
  • 1 stksvinemørbrad
  • 2 spskkarry
  • 4 dlkokosmælk
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 4 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 200 gramcocktailpølser
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 300 gramgulerødder
  • 100 grampeanuts
  •  majsstivelse
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Karrygryde med mørbrad. Hertil ris og topping - til to dage

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Gryderetter er et hit! Her får du opskrift på en lækker karrygryde med mørbrad og cocktailpølser, som vi serverer med ris og topping. Opskriften er beregnet til to dage, så gem halvdelen til i morgen.God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 300 gramris
  • 2 stkløg
  • 1 stksvinemørbrad
  • 2 spskkarry
  • 4 dlkokosmælk
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 4 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 200 gramcocktailpølser
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 300 gramgulerødder
  • 100 grampeanuts
  •  majsstivelse
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skræl løgene og skær dem i tern. Skær de største sener fra mørbraden og skær den i tern. Steg løgene et par minutter i lidt olie i en gryde. Tilsæt mørbrad og karry og steg videre til løgene er gyldne og kødet brunet af.

3. Tilsæt kokosmælk, hakkede tomater, vand og smuldret boullion. Lad det hele simre i 10 minutter.

4. Halver cocktailpølserne og tilsæt dem og lad dem blive gennemvarme. Smag sovsen til med salt og peber. Jævn evt. med lidt majsstivelse rørt ud i vand.

5. Skyl peberfrugten og fjern kernehuset. Skær peberfrugten i tern. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Fordel peberfrugter, gulerødder og peanuts i små skåle.

6. Server karrygryden med ris, peanuts, peberfrugt og gulerødder som tilbehør. Husk at gemme halvdelen af karrygryden til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugt i tern.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.