Karrysuppe med fisk og æbler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 300 gramkartofler
  • 200 gramgulerødder*
  • 2 stkæbler
  • 2 tskkarry
  • 8 dlvand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 100 gramærter
  • 200 gramhvid fisk- f.eks. torsk eller sej
  • 2 dlkokosmælk- eller madlavningsfløde
  •  groft flute
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Karrysuppe smager virkelig dejligt! Vi har lavet en udgave med kokosmælk, gulerødder, ærter og kartofler og toppet den med lidt fisk i flager. Super nemt og lækkert - og en god måde at få både fisk og grøntsager i ungerne på. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Hak løgene. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette bidder på skrå. Skyl og skræl æblerne og skær dem i fine tern.

3. Svits løgene i lidt olivenolie i en stor gryde i et par minutter. Løgene skal ikke tage farve men blot blive bløde og klare. Tilsæt karry og halvdelen af æblerne og steg videre et minuts tid.

4. Tilsæt vand, smuldret bouillonterninger, kartofler og halvdelen af gulerødderne. Bring suppen i kog og lad den simre i ca. 15 minutter, til grøntsagerne er møre.

5. Bælg eller optø ærterne imens og steg fisken i lidt olivenolie på en pande, til den er lige nøjagtig gennemstegt. Husk at krydre med salt og peber og pas på, fisken ikke får for meget.

6. Blend suppen helt glat med en stavblender eller i en almindelig blender. Husk dog aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, da varme væsker kan "eksplodere", når de bliver blendet. Læg evt. et viskestykke over blenderen i stedet for låget.

7. Tilsæt kokosmælken, varm suppen op igen og smag til. Lun flutet og tilsæt til sidst resten af æbler, gulerødder og ærter til suppen. Server med lidt fisk brækket i stykker og evt. lidt grønt på toppen, samt lunt flute til at dyppe med.

8. Velbekomme :o)

Tip

Du kan bruge lige den type fisk, du bedst kan lide - frisk eller frossen. Vi har brugt lyssej, men du kan også bruge torsk eller andre lyse fisk.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre