Karrysuppe med linser, tomat og kokos

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramrøde linser
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 tskkarry
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 2 dlkokosmælk
  • 5 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkgroft flute
  • 100 grambacon i tern
  • 2 dlskyr*
  • 1/2 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Den lækreste tomat- og karrysuppe med et strejf af kokos og masser af super sunde og mættende røde linser. Og bare rolig, de er blendet i suppen, så ungerne opdager det aldrig.. Top suppen med skyr og bacon og server med groft brød til. Ønsker du en 100 % vegetarisk udgave, skal du blot undlade baconen. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Skyl linserne grundigt i en køkkensi.

2. Hak løg og hvidløg fint. Svits dem i et par minutter sammen med karryen i lidt olivenolie i en stor gryde. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk, vand, grøntsagsbouillon og linser og bring suppen i kog. Lad den simre under låg i ca. 15 minutter, til linserne er møre.

3. Opvarm imens ovnen til 200 grader varmluft og lun flutet. Steg baconen sprød på en pande og lad ternene dryppe af på lidt køkkenrulle.

4. Blend suppen helt glat med en stavblender eller i en almindelig blender. Husk dog aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, da varme væsker kan "eksplodere", når de bliver blendet. Læg evt. et viskestykke over blenderen i stedet for låget.

5. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft og server med flute, skyr, bacon og evt. lidt grønt på toppen.

6. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre