Kartoffel- porresuppe med parma

Ingredienser

Retten kan fryses

  • 1 stkløg
  • 3 stkporre
  • 500 gramkartofler
  • 2 tsktørret timian
  • 1 litervand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkgroft flute
  • 1 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 70 gramparma- eller serranoskinke
  • 1/2 stkcitron
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
  •  akaciehonning
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kartoffel- porresuppe med parma

I samarbejde med

3.6, Meget populær

Supper er fantastiske - og sup(p)er gode til at få ungerne til at spise lidt flere grøntsager end ellers! Her får du opskriften på en lækker suppe med kartofler og porrer, toppet med hjemmelavede brødcroutoner. Ønsker du en 100% vegetarisk udgave, dropper du bare parmaen. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 3 stkporre
  • 500 gramkartofler
  • 2 tsktørret timian
  • 1 litervand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkgroft flute
  • 1 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 70 gramparma- eller serranoskinke
  • 1/2 stkcitron
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
  •  akaciehonning
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Hak løget fint. Vask porrerne grundigt og fjern top og bund. Tjek lige en ekstra gang, om der gemmer sig genstridige jordrester imellem bladene (lidt ligesom når du leder efter forsvundne sokker på ungernes værelse). Skær porrerne i ringe. Skræl kartoflerne og skær dem i tern.

3. Svits løg og porrer i lidt olivenolie i en gryde. Det skal ikke tage farve men blot falde lidt sammen og begynde at dufte dejligt. Tilsæt kartofler, timian, vand og bouillon og bring suppen i kog. Lad den simre i 15-20 minutter, til kartoflerne er helt møre, når du prikker i dem med en gaffel.

4. Imens suppen simrer, skærer du 1/4 af flutet i små terninger. Vend dem med lidt olivenolie og krydr med salt og peber og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. ti minutter, eller til de er sprøde og lækre. Vend dem undervejs. Skru varmen ned til 185 grader og varm resten af flutet.

5. Blend suppen helt glat med en stavblender eller i en almindelig blender. Husk dog aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, da varme væsker kan "eksplodere", når de bliver blendet. Læg evt. et viskestykke over blenderen i stedet for låget. Tilsæt madlavningsfløden og varm suppen op igen. Smag til med salt, peber, lidt citronsaft og en smule honning. Du kan også tilsætte ekstra bouillon, hvis du synes.

6. Steg parmaen sprød på en pande - eller læg parmaen på en bageplade sammen med croutonerne og lad den blive sprød i ovnen. Server suppen med croutoner og parma på toppen og lidt groft flute til at dyppe med. Velbekomme :o)

Tip

Har du porrer tilovers, kan du skære dem i ringe, svitse dem på en pande og bruge dem i en lækker kernesalat som tilbehør til f.eks. hakkebøffer.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre