Kartoffelmos med gulerod

Ingredienser

( Flere portioner )

  • 1 dlkogende vand
  • 100 gramgulerødder
  • 100 gramkartofler
  • 1 tsksmør
  • 1 tskrapsolie
  • 0.5 dlfærdigblandet modermælkserstatning
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Madpakke

Kartoffelmos med gulerod

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

OBS: Kan gives fra 4 mdr. og frem.

Kartoffelmos med stegte gulerødder – en sødmefyldt begyndermos, der altid er et hit. Mængderne er i renset stand. Brug en gryde med låg med en diameter på ca. 18 cm og vær opmærksom på, at opskriften giver mad til flere måltider. Opskriften er udviklet af specialist i mad og ernæring til børn, Kirsten Mikkelsen Ravnbøl. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 dlkogende vand
  • 100 gramgulerødder
  • 100 gramkartofler
  • 1 tsksmør
  • 1 tskrapsolie
  • 0.5 dlfærdigblandet modermælkserstatning

Fremgangsmåde

1. Bring vandet i kog.

2. Skræl gulerødder og kartofler - og vej af. Snit gulerødderne i tynde skiver af ca. ½ cm. Læg til side. Snit kartoflen igennem på langs og herefter i halvmåneskiver – også i ½ cm. Læg til side.

3. Kom al fedtstoffet i gryden sammen med en enkelt gulerodsskive og varm op til du kan høre og se det syder omkring guleroden. Tilsæt de øvrige gulerødder og steg under omrøring og ved middelvarme i ca. 8 minutter til skiverne er let gyldne og smørret næsten forsvundet.

4. Tilsæt kartoflerne og rør rundt. Tilsæt straks det kogende vand. Læg låg på gryden. Bring i kog og kog ved mindre varme og små bobler i ca. 15 minutter. Tjek undervejs om der skal tilsættes lidt mere vand. Pointen er, at vandet næsten er dampet væk når grøntsagerne er møre. Stik i gulerødder og kartofler – de skal være helt bløde. Damp evt. overskydende væde væk.

5. Hæld hele indholdet af gryden i en minihakker. Tilsæt halvdelen af den færdigblandede modermælkserstatning. Blend kort tid til du har en cremet konsistens. Blender du for længe bliver mosen klistret. Smag til og tilsæt evt. mere modermælkerstatning.

6. Server en lille portion for din baby, hvis I lige er begyndt på mad. Giv små mundfulde i et roligt tempo.

7. Efterhånden som din baby bliver ældre og udtrykker lyst til at spise mere, kan du tilbyde større og større portioner samt gøre konsistensen mere grov. Spis gerne selv med af mosen - det hjælper din baby med at spise og blive glad for det, du serverer. Velbekomme!

Tip

Brug kartofler som base i din mos, men varier guleroden med andre rødder og grøntsager, så din baby kan opleve mange forskellige smage. Brug samme mængde og fremgangsmåde som i denne opskrift.

I stedet for smør kan du også stege i et blandingsprodukt eller olie, f.eks. en mild olivenolie. Du kan servere mosen uden mælk – giv da evt. mælken i en kop til maden. Husk altid at give flaske/bryst efter et mad-måltid.

Efterhånden som din baby bliver fortrolig med mad kan du komme lidt friske eller tørrede krydderier ved, når grøntsagerne koger. F.eks. lidt rosmarin, timian eller frisk persille.

Holdbarhed: Gulerodsmosen kan holde et døgns tid på køl i en tætsluttende beholder. Hvis du undlader modermælkserstatningen eller modermælken, kan mosen holde et par dage på køl samt fryses i op til 1 måned. Tilsæt mælken når du gennemvarmer mosen i gryde eller mikroovn før servering.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre