Kartoffelpizza med søde løg og oliven

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kartoffelpizza med søde løg og oliven

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Søde løg smager fantastisk på pizzaer! Her har vi kombineret dem med tynde kartoffelskiver og smuglet lidt spinat i. Det er i øvrigt en hvid pizza - helt uden tomatsauce. Mums! :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 250 grader over/undervarme med en bageplade på nederste rille. Skræl kartoflerne og skær dem i så tynde skiver som muligt. Brug et mandolinjern, hvis du har sådan et. Men pas på: Det er mega ninjaskarpt! Læg kartoffelskiverne i en skål med vand. Skær løgene i ringe og steg dem bløde og lækre i lidt olivenolie. Bare smid dem på panden og lad dem stå og hygge sig, mens du ruller pizzaerne ud. Læg evt. et låg på. Husk at røre undervejs.

2. Drys durummel ud på et rent bord og rul pizzadejen ud til pizzabunde med en kagerulle, så de er ca. 30 cm i diameter. Vigtigt: Hvis du ikke har en pizzaspade til at flytte pizzaerne til ovnen med, så flyt den udrullede pizzadej til et stykke bagepapir med fingrene, inden du topper med fyld.

3. Når løgene er bløde og dufter dejligt, smager du til med lidt akaciehonning og citron, så de får en dejlig sød og mild smag. Skyl spinaten og tilsæt til løgblandingen. Steg til spinaten er faldet sammen.

4. Pensl pizzabundende med lidt olivenolie. Fordel nu løg- og spinatblandingen over pizzaerne. Dryp kartoffelskiverne af for vand og fordel dem på pizzaerne sammen med oliven, hvis ungerne er til det. Slut af med at rive mozzarellaen i små stykker og fordel på toppen. Flyt pizzaerne til ovnen med en pizzaspade, eller før et spækbræt ind under bagepapiret med pizzaerne, og flyt til bagepladen. Bag pizzaerne i 10-15 minutter, til osten er gylden og skorpen sprød.

5. Skræl gulerødderne, vask agurken og skær i stave til gnavergrønt. Velbekomme - og husk, at pizza skal spises med fingrene :o)

Tip

Til to voksne og to børn bliver der to pizzaer ud af opskriften. Har du angivet et andet antal personer, skal du regne med, at der skal bruges 200-225 gram pizzadej pr. pizza. Når nu du har kartoflerne fremme, så kog et par stykker, så du har til lækre kartoffelmadder i ungernes madpakker :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre