Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Her serverer vi en dejlig cremet kartoffelsuppe med ristede champignoner og sprøde rugbrødscroutoner på toppen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1000 gramkartofler
- 2 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 8 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 4 skiverugbrød
- 200 grambrune champignon
- 2.5 dlcremefine 15%
- bagepapir
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak dem groft.2
Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits kartofler, løg og hvidløg i ca. 5 min. Tilsæt vand og bouillon og bring det i kog. Lad det koge i ca. 20 min.3
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.4
Pensl rugbrødsskiverne med olivenolie og skær dem i små tern. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med salt og bag dem i ovnen i ca. 10 min.5
Rens og skyl champignonerne og skær dem i kvarte.6
Varm en pande op med olivenolie og steg champignonerne gyldne.7
Blend suppen med en stavblender og tilsæt cremefine. Bring suppen i kog og smag til med salt og peber.8
Server kartoffelsuppen i skåle og top med ristede champignoner og sprøde rugbrødscroutoner. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pensle rugbrødsskiverne med olivenolie.
Ekstra smag: Top med friskhakket timian.