Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Deller er en familieklassiker! Her har vi lavet en 100 % vegetarisk udgave med kikærter og majs, der smager virkelig godt - også selvom de ikke smager helt som de klassiske med kød. Vi serverer dellerne med en nem og lækker couscoussalat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 dåsekikærter
- 140 gramløse majs
- 1 stkrødløg
- 1 fedhvidløg
- 1 stkæg
- 60 gramhavregryn
- 0.5 spskspidskommen
- 100 gramcouscous
- 1 stksquash
- 10 stkcherrytomater
- 100 gramgulerødder
- 1 pottepersille
- 100 gramsalatost i tern
- olivenolie
- rapsolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skyl kikærter og majs og hak rødløget i grove tern. Kom kikærter, majs, rødløg, hvidløg, æg, havregryn, spidskommen, lidt salt og peber i en blender eller foodprocessor. Blend det hele sammen til en fast og ensartet masse - du kan også bruge en stavblender i en skål.2
Kog couscous som anvist på pakken og overhæld den herefter med koldt vand. Skyl squash og tomater, skræl gulerødderne og skær det hele i små tern. Vend sammen med couscoussen i en stor skål.3
Varm en pande op med en blanding af rapsolie og olivenolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Form herefter kikærtedellerne med en ske og håndfladen og steg dem, til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.4
Hak persillen fint, smuldr salatosten og vend det i couscoussalaten sammen med en god sjat olivenolie, salt og peber.5
Server de sprøde kikærtefrikadeller med den lækre couscoussalat. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre couscoussalaten sammen.
Ekstra smag: Tilføj paprika eller karry til dellefarsen.