Kikærtegryde med spinat, blomkål og vilde ris

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  vilde ris
  • 0.5 stkblomkål
  • 2 fedhvidløg
  • 2 stkløg
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 0.5 spskstødt kardemomme
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 dåsekokosmælk
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dåsekikærter
  • 100 gramfriske spinatblade*
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En virkelig lækker og vegetarisk gryderet med et væld af krydderier, kikærter og MASSER af smag. Vi har serveret retten med vilderis, men du kan også koge kartofler, bulgur eller couscous. Har du tilfældigvis lavet butternut-suppe dagen før som en del af madplanen, kan du spæde gryderetten op med rester af suppen for endnu mere smag. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisning på pakken - men pas på, de er.. vilde! Ahem..

2. Skyl blomkålen. Hak hvidløg fint, skær løg i tern og pluk små buketter af blomkålshovedet.

3. Kom en god sjat olivenolie i en dyb gryde og svits løg, hvidløg, spidskommen, gul karry, koriander og kardemomme. Tilsæt herefter hakkede tomater, kokosmælk og smuldret bouillon.

4. Tilsæt blomkålsbuketterne og drænede kikærter og lad retten simre i ca. 20 min.

5. Skyl spinaten grundigt og vend den i retten inden servering. Smag til med salt og peber.

6. Server kikærtegryden med dampende varme vilde ris. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at hælde vand og ris i gryden og smage retten til. Ekstra smag: Tilsæt friske koriander.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre