Knækbrød med masser af kerner

Ingredienser

  • 125 gramsolsikkekerner
  • 150 gramhørfrø
  • 100 gramsesamfrø
  • 125 gramhavregryn
  • 150 gramgrahamsmel
  • 150 gramhvedemel
  • 2 tsksalt
  • 1 tskbagepulver
  • 1/2 dlolivenolie
  • 3,5 dlvand
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Knækbrød med masser af kerner

I samarbejde med

3.5, Meget populær

Knækbrød er super lækkert som snack i madpakken eller med et stykke ost og lidt marmelade om eftermiddagen efter en lang dag i skole eller institution. Det er slet ikke svært at lave sit eget knækbrød. Bare følg vores nemme opskrift. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 125 gramsolsikkekerner
  • 150 gramhørfrø
  • 100 gramsesamfrø
  • 125 gramhavregryn
  • 150 gramgrahamsmel
  • 150 gramhvedemel
  • 2 tsksalt
  • 1 tskbagepulver
  • 1/2 dlolivenolie
  • 3,5 dlvand

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Rør alle ingredienserne samen til en lind og smidig dej. Den skal være fast, men alligevel en smule klæbrig, når den er færdig. Det kan være en god idé at samle dejen med hænderne til sidst, da den godt kan blive til "smulder" i nogle røremaskiner. Er den blevet for tør, tilsætter du lidt mere vand. Er den for fugtig, giver du den bare lidt mere mel.

3. Del dejen i to-tre stykker og rul den første del ud mellem to stykker bagepapir med en kagerulle. Tykkelsen skal være som en fin og tynd italiensk pizzabund. Fjern det øverste stykke bagepapir og brug en kniv til at skære knækbrødsdejen ud i de stykker, du synes bedst om. Du behøver ikke skære helt igennem dej og kerner, men blot lave snit halvvejs gennem dejen. Så kan du sagtens brække stykkerne fra hinanden, når knækbrødet er færdigt.

4. Bag knækbrødet i ovnen i 10-15 minutter, eller til knækbrødet er sprødt. Gentag med den resterende del af dejen.

5. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre