Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
10 min
20 min
Knækbrød er super lækkert som snack i madpakken eller med et stykke ost og lidt marmelade om eftermiddagen efter en lang dag i skole eller institution. Det er slet ikke svært at lave sit eget knækbrød. Bare følg vores nemme opskrift. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 125 gramsolsikkekerner
- 150 gramhørfrø
- 100 gramsesamfrø
- 125 gramhavregryn
- 150 gramgrahamsmel
- 150 gramhvedemel
- 2 tsksalt
- 1 tskbagepulver
- 1/2 dlolivenolie
- 3,5 dlvand
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.2
Rør alle ingredienserne samen til en lind og smidig dej. Den skal være fast, men alligevel en smule klæbrig, når den er færdig. Det kan være en god idé at samle dejen med hænderne til sidst, da den godt kan blive til "smulder" i nogle røremaskiner. Er den blevet for tør, tilsætter du lidt mere vand. Er den for fugtig, giver du den bare lidt mere mel.3
Del dejen i to-tre stykker og rul den første del ud mellem to stykker bagepapir med en kagerulle. Tykkelsen skal være som en fin og tynd italiensk pizzabund. Fjern det øverste stykke bagepapir og brug en kniv til at skære knækbrødsdejen ud i de stykker, du synes bedst om. Du behøver ikke skære helt igennem dej og kerner, men blot lave snit halvvejs gennem dejen. Så kan du sagtens brække stykkerne fra hinanden, når knækbrødet er færdigt.4
Bag knækbrødet i ovnen i 10-15 minutter, eller til knækbrødet er sprødt. Gentag med den resterende del af dejen.5
Velbekomme!* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.