Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
20 min
Koteletter i fad er en virkelig lækker dansk klassiker. Her har vi lavet en variation med peberfrugter, champignon og spinat og toppet hele herligheden med revet ost. Husk at gemme halvdelen til i morgen, da opskriften er beregnet til to dage. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Ris og sovs
- 250 gramris
- 2 stkløg
- 1 stkgrøn peberfrugt
- 200 gramchampignon
- 100 grambacon i tern
- 0.5 spskpaprika
- 2 dåsehakkede tomater
- 2 spskketchup
- 2 dlmadlavningsfløde 8 %
- 1 spsktørret timian
- 200 gramfrossen spinat
- 8 stksvinekoteletter
- 50 gramrevet ost
- salt
- peber
- Gnavergrønt
- 4 stængelbladselleri
- 0.5 stkrød peberfrugt
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og kog risene efter anvisningen på pakken.2
Hak løget fint. Vask og rens peberfrugten og skær i tern. Skyl og rens champignonerne og skær dem i halve.3
Læg baconternene på en kold og tør pande (gerne en dyb en af slagsen) og tænd for varmen. Steg baconstykkerne sprøde og tilsæt løg, peberfrugt og champignoner og steg i et par minutter. Hvis du ikke har en dyb pande, så brug en gryde i stedet.4
Tilsæt paprika, hakkede tomater, ketchup, madlavningsfløde, timian og frossen spinat. Opvarm til kogepunktet og smag til med salt og peber.5
Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem hurtigt af på begge sider i lidt olivenolie på en pande. Læg koteletterne i et ovnfast fad og hæld grøntsager og tomatsauce over. Top med revet ost.6
Bag koteletterne færdige i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gennemstegte. Gør imens gnavergrønten klar ved at skylle og rense bladselleri og peberfrugt og skær dem i stave.7
Server med dampende varme ris, bladselleri og gulerødder i stave.8
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugt i tern. De kan også rense og halvere champignonerne, drysse med revet os og selvfølgelig skære gnavergrønt.