Koteletter i fad med ost og spinat - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Ris og sovs
  •  fuldkornsris
  • 2 stkløg
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 200 gramchampignon
  • 100 grambacon i tern
  • 0.5 spskpaprika
  • 2 dĂĽsehakkede tomater
  • 2 spskketchup
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 spsktørret timian
  • 200 gramfrossen spinat*
  • 8 stksvinekoteletter
  • 50 gramrevet ost
  •  salt
  •  peber
  • Gnavergrønt
  • 4 stĂŚngelbladselleri*
  • 0.5 stkrød peberfrugt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik pĂĽ ingrediensen
= FĂĽ opskriften - klik pĂĽ ingrediensen

Koteletter i fad er en virkelig lÌkker dansk klassiker. Her har vi lavet en variation med peberfrugter, champignon og spinat og toppet hele herligheden med revet ost. Husk at gemme halvdelen til i morgen, da opskriften er beregnet til to dage. God fornøjelse!

FremgangsmĂĽde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og kog risene efter anvisningen pĂĽ pakken.

2. Hak løget fint. Vask og rens peberfrugten og skÌr i tern. Skyl og rens champignonerne og skÌr dem i halve.

3. LÌg baconternene pü en kold og tør pande (gerne en dyb en af slagsen) og tÌnd for varmen. Steg baconstykkerne sprøde og tilsÌt løg, peberfrugt og champignoner og steg i et par minutter. Hvis du ikke har en dyb pande, sü brug en gryde i stedet.

4. TilsÌt paprika, hakkede tomater, ketchup, madlavningsfløde, timian og frossen spinat. Opvarm til kogepunktet og smag til med salt og peber.

5. Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem hurtigt af pü begge sider i lidt olivenolie pü en pande. LÌg koteletterne i et ovnfast fad og hÌld grøntsager og tomatsauce over. Top med revet ost.

6. Bag koteletterne fÌrdige i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gennemstegte. Gør imens gnavergrønten klar ved at skylle og rense bladselleri og peberfrugt og skÌr dem i stave.

7. Server med dampende varme ris, bladselleri og gulerødder i stave.

8. Velbekomme!

Tips

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn vÌre med til at skÌre peberfrugt i tern. De kan ogsü rense og halvere champignonerne, drysse med revet os og selvfølgelig skÌre gnavergrønt.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre