Koteletter i fad med ost og spinat - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Ris og sovs
  •  fuldkornsris
  • 2 stkløg
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 200 gramchampignon
  • 100 grambacon i tern
  • 0.5 spskpaprika
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 2 spskketchup
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 spsktørret timian
  • 200 gramfrossen spinat*
  • 8 stksvinekoteletter
  • 50 gramrevet ost
  •  salt
  •  peber
  • Gnavergrønt
  • 4 stængelbladselleri*
  • 0.5 stkrød peberfrugt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Koteletter i fad er en virkelig lækker dansk klassiker. Her har vi lavet en variation med peberfrugter, champignon og spinat og toppet hele herligheden med revet ost. Husk at gemme halvdelen til i morgen, da opskriften er beregnet til to dage. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Hak løget fint. Vask og rens peberfrugten og skær i tern. Skyl og rens champignonerne og skær dem i halve.

3. Læg baconternene på en kold og tør pande (gerne en dyb en af slagsen) og tænd for varmen. Steg baconstykkerne sprøde og tilsæt løg, peberfrugt og champignoner og steg i et par minutter. Hvis du ikke har en dyb pande, så brug en gryde i stedet.

4. Tilsæt paprika, hakkede tomater, ketchup, madlavningsfløde, timian og frossen spinat. Opvarm til kogepunktet og smag til med salt og peber.

5. Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem hurtigt af på begge sider i lidt olivenolie på en pande. Læg koteletterne i et ovnfast fad og hæld grøntsager og tomatsauce over. Top med revet ost.

6. Bag koteletterne færdige i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gennemstegte. Gør imens gnavergrønten klar ved at skylle og rense bladselleri og peberfrugt og skær dem i stave.

7. Server med dampende varme ris, bladselleri og gulerødder i stave.

8. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugt i tern. De kan også rense og halvere champignonerne, drysse med revet os og selvfølgelig skære gnavergrønt.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre