Koteletter med mangosalsa og guacamole

Ingredienser

( 2 voksne og 2 )

  • 250 gramris
  • 50 gramsesamfrø
  • 2 stktomater
  • 2 stkavocado
  • 1 fedhvidløg
  • 1/2 stkcitron
  • 1 stkmango
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 0.5 pottefrisk basilikum
  • 4 stkkoteletter
  •  akaciehonning
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Koteletter med mangosalsa og guacamole

I samarbejde med

3.8, Meget populær

En nem og hurtig ret, der dufter af (sen)sommer og lyse aftener på terrassen. Saftige koteletter toppet med en hurtig mangosalsa og serveret med sesamris og hjemmelavet guacamole. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 50 gramsesamfrø
  • 2 stktomater
  • 2 stkavocado
  • 1 fedhvidløg
  • 1/2 stkcitron
  • 1 stkmango
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 0.5 pottefrisk basilikum
  • 4 stkkoteletter
  •  akaciehonning
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken og rist sesamfrøene på en tør pande, til de begynder at tage farve og dufter dejligt. Stil dem til side.

2. Skyl tomaterne, skær toppen af og fjern kernerne med en teske. Hak tomatkødet fint. Del avocadoerne i to og fjern stenen. Skrab kødet ud med en ske og mos avocadokødet med et piskeris i en skål. Rør avocadokødet sammen med tomat, presset eller finthakket hvidløg og lidt citronsaft. Smag til med salt og evt. lidt peber.

3. Skræl mangoen. Skær begge ender af, så du kan stille mangoen på højkant på et spækbræt. Skær kødet af på begge sider langs stenen og skær kødet i fine tern. Vask peberfrugten, fjern kernerne og skær den i fine tern. Er ungerne til løg, kan du også blande lidt finthakket løg eller rødløg i salsaen.

4. Bland mango og peberfrugt sammen med lidt basilikum eller andet grønt, hvis du har det på lager. Smag til med honning og lidt citronsaft.

5. Krydr koteletterne med salt og peber og steg dem på en pande i lidt olivenolie eller giv dem en tur på grillen, hvis vejret er til det.

6. Bland ris og sesamefrø og server sammen med koteletterne toppet med lidt mangosalsa og guacamole på siden. Velbekomme!

Tip

Har du rester tilbage af guacamolen, kan du f.eks. gemme resterne til mexicanske hotdogs. Den kan godt blive lidt brun på toppen, når den har stået i køleskabet natten over, men det kan du nemt fjerne med en ske, røre rundt, og så er guacamolen så god som ny.

Hvis du har basilikum eller persille tilovers, så lad endelig være med at smide det ud! Fjern plasticurtepotten og prøv at plante krydderurten ud i en krukke med jord, i en altankasse eller lignende. Husk blot at vande hver dag og husk i øvrigt, at basilikum først kan plantes ud, når det er blevet rigtig varmt, og der ikke er nattefrost.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre