Krebinetter med edamamesalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 100 gramedamamebønner
  • 50 gramsolsikkekerner
  • 1/2 stksquash
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 1 stkæg
  • 75 gramrasp
  •  salat efter eget valg
  • 1/2 stkagurk
  • 6 stkradiser
  • 2 stktomater- eller cherrytomater
  • 100 gramsalatost i tern
  • 1 spskbalsamicoeddike
  • 1 spskakaciehonning
  • 1/2 stkcitron
  • 1 stkgroft flute
  •  smør
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Krebinetter med edamamesalat

I samarbejde med

3.4, Meget populær

Krebinetter - eller karbonader, som de hedder i den jyske del af Mambeno-familien - er en sand klassiker. Vi har dog smuglet lidt squash i krebinetterne og opdateret tilbehøret en smule med en lækker edamamesalat og groft flute. Savner ungerne lidt kulhydrater, koger du blot lidt ris, kartofler eller pasta. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 100 gramedamamebønner
  • 50 gramsolsikkekerner
  • 1/2 stksquash
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 1 stkæg
  • 75 gramrasp
  •  salat efter eget valg
  • 1/2 stkagurk
  • 6 stkradiser
  • 2 stktomater- eller cherrytomater
  • 100 gramsalatost i tern
  • 1 spskbalsamicoeddike
  • 1 spskakaciehonning
  • 1/2 stkcitron
  • 1 stkgroft flute
  •  smør
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft og tilbered de frosne edamamebønner efter anvisningen på posen. Rist solsikkekernerne på en tør pande og stil dem til side. Vask squashen, riv den på den fine side af et rivejern og bland den godt sammen med kødet.

2. Pisk æg sammen i en dyb tallerken og hæld raspen ud på en flad tallerken. Bland raspen sammen med lidt salt og kværnet peber. Form fine bøffer af farsen og vend dem først i æg og derefter i rasp, så kødet er helt dækket på alle sider.

3. Steg krebinetterne kort ved relativt høj varme i en blanding af smør og olie på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Krebinetterne skal blot være brune og have fået en stegeskorpe på begge sider, men ikke være gennemstegte. Det tager et par minutter. Steg nu krebinetterne færdige i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de er gennemstegte - husk også at varme flutet. Imens laver du salaten.

4. Skyl salaten og riv den i mindre stykker. Vask agurk, radiser og cherrytomater. Skær tomaterne i halve, radiserne i skiver og agurken i tern. Bland salat, cherrytomater, agurk, radiser, salatost og bælgede edamamebønner sammen i en skål. Dryp salaten med lidt balsamico, honning og citronsaft.

5. Server krebinetterne med salat og groft flute.

6. Velbekomme :o)

Tip

Har du ikke lige en squash på lager, eller vil du bare køre den sikre og klassiske stil, så dropper du den selvfølgelig bare, ligesom du sagtens kan bruge mandler eller andre nødder i stedet for solsikkekerner :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre