Krebinetter med skjulte gulerødder og fritter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 grampommes frites
  • 200 gramgulerødder*
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 1 stkæg
  • 75 gramrasp
  • 10 stkcherrytomater
  • 300 gramedamamebønner
  •  smør
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Krebinetter (eller karbonader, hvis man, som halvdelen af Mambeno, er af jysk oprindelse) smager super godt! Her har vi sneget lidt revet gulerødder i, så de bliver ekstra saftige. Vi serverer klassikeren med sprøde fritter, gnavergrønt og valgfri dyppelse. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og tilbered fritterne efter anvisningen på posen - eller lav dine egne. Klik på kokkehuen og få vores nemme opskrift.

2. Skræl gulerødderne, riv dem på den fine side af et rivejern og bland den godt sammen med kødet. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

3. Pisk æg sammen i en dyb tallerken og hæld raspen ud på en flad tallerken. Bland raspen sammen med lidt salt og kværnet peber. Form fine bøffer af farsen og vend dem først i æg og derefter i rasp, så kødet er helt dækket på alle sider.

4. Steg krebinetterne kort ved relativt høj varme i en blanding af smør og olie på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Krebinetterne skal blot være brune og have fået stegeskorpe på begge sider, men ikke være gennemstegte. Det tager et par minutter.

5. Steg nu krebinetterne færdige på panden i ovnen i ca. 15 minutter. Har du ikke en pande, der kan gå i ovnen, så brug et ovnfast fad. Tilbered edamamebønnerne som anvist på posen. Skyl tomaterne.

6. Server krebinetterne med fritter, grøntsager og valgfri dyppelse. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødderne. De kan også vende krebinetterne i æg og rasp - og smage om fritterne er færdige!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre