Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Smagfulde kyllingedeller serveret med en lækker bulgursalat med spidskål, agurk, abrikoser, rødløg og mandler. Hertil en simpel myntedressing. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 100 grambulgur
- 400 gramhakket kyllingekød
- 1 stkæg
- 1 spskallroundkrydderi
- 1 pottefrisk mynte
- 2.5 dlcreme fraiche 18%
- 1 stkcitron
- 0.5 stkspidskål
- 0.5 stkagurk
- 1 stkrødløg
- 100 gramtørrede abrikoser
- 50 grammandler
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog bulguren efter anvisningen på pakken og lad den køle af.2
Rør hakket kylling sammen med æg og allroundkrydderi. Lad farsen trække i fem minutter.3
Imens farsen trækker: Skyl mynten og hak den fint. Rør den sammen med creme fraiche - brug evt. en stavblender eller en minihakker. Smag til med citronsaft, salt og peber.4
Varm en pande op med lidt olivenolie og form små deller af farsen med en ske. Steg dellerne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.5
Imens dellerne steger: Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern. Skyl agurken og pil skrællen af rødløget. Skær agurk, rødløg og de tørrede abrikoser i små tern. Hak mandlerne fint.6
Vend bulguren sammen med spidskål, agurk, rødløg, abrikoser, mandler og en god sjat olivenolie. Smag til med salt og peber.7
Server de krydrede kyllingedeller med bulgursalat og myntedressing. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle agurken og pille skrællen af rødløget.
Ekstra smag: Vend friskhakket persille i bulgursalaten.