Krydrede kyllingedeller og bulgursalat med abrikoser og mandler. Hertil myntedressing.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 100 grambulgur
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 stkæg
  • 1 spskallroundkrydderi
  • 1 pottefrisk mynte
  • 2.5 dlcreme fraiche 18%
  • 1 stkcitron
  • 0.5 stkspidskål
  • 0.5 stkagurk
  • 1 stkrødløg
  • 100 gramtørrede abrikoser
  • 50 grammandler
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Krydrede kyllingedeller og bulgursalat med abrikoser og mandler. Hertil myntedressing.

I samarbejde med

Smagfulde kyllingedeller serveret med en lækker bulgursalat med spidskål, agurk, abrikoser, rødløg og mandler. Hertil en simpel myntedressing. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 100 grambulgur
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 stkæg
  • 1 spskallroundkrydderi
  • 1 pottefrisk mynte
  • 2.5 dlcreme fraiche 18%
  • 1 stkcitron
  • 0.5 stkspidskål
  • 0.5 stkagurk
  • 1 stkrødløg
  • 100 gramtørrede abrikoser
  • 50 grammandler
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog bulguren efter anvisningen på pakken og lad den køle af.

2. Rør hakket kylling sammen med æg og allroundkrydderi. Lad farsen trække i fem minutter.

3. Imens farsen trækker: Skyl mynten og hak den fint. Rør den sammen med creme fraiche - brug evt. en stavblender eller en minihakker. Smag til med citronsaft, salt og peber.

4. Varm en pande op med lidt olivenolie og form små deller af farsen med en ske. Steg dellerne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.

5. Imens dellerne steger: Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern. Skyl agurken og pil skrællen af rødløget. Skær agurk, rødløg og de tørrede abrikoser i små tern. Hak mandlerne fint.

6. Vend bulguren sammen med spidskål, agurk, rødløg, abrikoser, mandler og en god sjat olivenolie. Smag til med salt og peber.

7. Server de krydrede kyllingedeller med bulgursalat og myntedressing. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle agurken og pille skrællen af rødløget.

Ekstra smag: Vend friskhakket persille i bulgursalaten.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre