Krydret oksegryde med kål, ærter og kartoffelmos - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramkartofler
  • 1 stkspidskål
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 spskkarry
  • 1 spskspidskommen
  • 1 spsktørret timian
  • 1000 gramhakket oksekød
  • 1 dlvand
  • 300 gramfrosne ærter
  • 25 gramsmør
  • 0.5 dlmælk
  • 0.5 dlkogevand
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  chilisauce
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Krydret oksegryde med kål, ærter og kartoffelmos - til to dage

I samarbejde med

3.6, Meget populær

Det er en super god ret til at få masser af kål i ungerne! Vi steger kålen sammen med hakket oksekød og ærter og serverer med cremet kartoffelmos. Opskriften er beregnet til to dage så husk at gemme en del af kødsaucen til nem aftensmad i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 gramkartofler
  • 1 stkspidskål
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 spskkarry
  • 1 spskspidskommen
  • 1 spsktørret timian
  • 1000 gramhakket oksekød
  • 1 dlvand
  • 300 gramfrosne ærter
  • 25 gramsmør
  • 0.5 dlmælk
  • 0.5 dlkogevand
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  chilisauce

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kog dem møre i en gryde med vand - uden salt.

2. Skyl spidskålen og skær den i strimler. Skær løgene i tern og hak hvidløget fint. Steg begge dele i en gryde med lidt olivenolie. Tilsæt spidskål, karry, spidskommen, timian og hakket oksekød og rør godt, indtil kødet er brunet godt af.

3. Tilsæt vand og ærter. Lad det simre og smag til med salt og peber.

4. Hæld vandet fra kartoflerne op i en skål - du skal bruge det om lidt! Mos kartoflerne godt med et piskeris, tilsæt smør og rør, til det er smeltet.

5. Tilsæt mælk og kogevand, til konsistensen er som tyk havregrød og smag til med salt og peber. Pas på med at piske for meget - f.eks. hvis du bruger en elpisker. Det kan gøre konsistensen lidt sær og gummiagtig..!

6. Servér retten i dybe tallerkener og top med chilisauce.. Eller ketchup til de mindste ganer. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skære kartofler i stykker og spidskål i strimler.

Ekstra smag: Hvis du vil peppe smagen op, så tilsæt lidt ekstra krydderier. F.eks. oregano og drys evt. også med frisk eller tørret chili på toppen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre