Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
20 min
Mums! Kyllingelår med et strejf af Mellemøsten smager fantastisk. Vi har brugt kyllingelår, fennikel, gulerødder og mandler - og krydret på børnevenlig vis med karry og stødt koriander. Retten serveres med bulgur, som kan erstattes med ris. Husk at gemme halvdelen til i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1300 gramkyllingelår
- 2 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 1 stkfennikel
- 400 gramgulerødder
- 0.5 spskkarry
- 0.5 spskstødt koriander
- 2 dåsehakkede tomater
- 1 dlvand
- 100 grammandler
- 8 dlbulgur eller fuldkornsris
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.2
Krydr kyllingelårene med salt og peber og læg dem i et stort ovnfast fad - eller brug to fade, da retten er til to dage. Sæt dem i ovnen og begynd på fyldet.3
Hak løg og hvidløg i tern. Skyl fennikel og skær den i tynde strimler. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette stykker.4
Steg løg, hvidløg, fennikel og gulerødder i en gryde med olivenolie i et par minutter. Tilsæt evt. lidt mere olivenolie, hvis det er nødvendigt.5
Tilsæt karry, stødt koriander, hakkede tomater og vand. Lad det hele simre i 5 minutter og smag til med salt og peber. Hæld grøntsagsblandingen over kyllingefadet i ovnen og drys med hakkede mandler.6
Lad det hele bage i 20-30 minutter - til kyllingen er gennemstegt.7
Kog bulgur eller ris som anvist på pakken.8
Server hele herligheden med den dampende varme bulgur. Husk at gemme halvdelen til i morgen, hvor den står på nem og lækker aftensmad. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære fennikel i strimler. De kan også hakke mandlerne og skrælle gulerødderne.