Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
45 min
Ventetid
0 min
En nem og billig gæsteret. Udbenede kyllingelår fyldt med tørrede abrikoser og serveret i en lækker og cremet hvidvinssauce med friske abrikoser, mynte og rødløg. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 100 gramtørrede abrikoser
- 1 stkrød chili
- 800 gramkyllingelårfilet
- 3 fedhvidløg
- 1 flaskehvidvin
- 650 gramsmå kartofler
- 1 bakkefriske abrikoser
- 2 stkrødløg
- 20 gramsmør
- frisk mynte
- kødsnor
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Begynd med at hakke de tørrede abrikoser og den røde chili fint. Fordel blandingen i de allerede udbenede kyllingelår. Krydr med salt og peber og fold lårene sammen. Bind snor omkring dem for at sikre, at de ikke åbner sig under tilberedningen.2
Pil og hak hvidløg i grove tern. Opvarm olivenolie i en gryde og brun kyllingelårene af sammen med grofthakket hvidløg. Tilsæt halvdelen af hvidvinen og lad det simre ved middel varme i cirka 15 minutter.3
Kog kartoflerne møre i saltet vand.4
Halver de friske abrikoser og fjern stenene. Pil rødløgene, skær dem i grove stykker og del dem i lameller. Tilsæt de friske abrikoser og rødløg til gryden med kyllingelårene. Vend forsigtigt rundt og lad det koge i yderligere fem minutter.5
Tilsæt smør og smag til med salt og peber og evt. mere hvidvin. Rør forsigtigt rundt, indtil smørret er smeltet og saucen er lækker og cremet.6
Fjern stilkene fra ca. 20 skyllede mynteblade og tilsæt dem. Rør rundt for at fordele myntesmagen i retten.7
Server kyllingen med abrikoser i hvidvinssauce sammen med de kogte kartofler. Velbekomme!