Kylling i karry med vilde ris. Hertil frisk æble- og mangochutney.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramvilde ris
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramsøde kartofler
  • 1 spskkarry
  • 300 grambroccoliblanding
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 2 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 stkæble
  • 1 stkmango
  • 2 spskolivenolie
  • 0.5 tskstødt kardemomme
  • 0.5 tskstødt kanel
  • 1 tskakaciehonning
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kylling i karry med vilde ris. Hertil frisk æble- og mangochutney.

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Vi har lavet en lækker kylling i karry med hakket kyllingekød og en sovs med masser af smuglergrønt. Som tilbehør har vi lavet en hurtig hjemmelavet chutney af friske æbler og mango. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramvilde ris
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramsøde kartofler
  • 1 spskkarry
  • 300 grambroccoliblanding
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 2 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 stkæble
  • 1 stkmango
  • 2 spskolivenolie
  • 0.5 tskstødt kardemomme
  • 0.5 tskstødt kanel
  • 1 tskakaciehonning
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det groft. Skræl de søde kartofler og skær dem i grove tern. Varme en gryde op med olivenolie og svits karry, løg og hvidløg.

3. Tilsæt søde kartofler, broccoliblandingen, cremefine, vand og bouillon. Lad det hele simre i ca. 20 min. Blend herefter sovsen med en stavblender.

4. Varm en pande op med olivenolie og steg kyllingekødet. Rør kødet sammen med sovsen og lad den simre i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.

5. Imens kylling i karry simrer: Skræl æblet og mangoen og skær dem i grove tern. Blend æble, mango, olivenolie, kardemomme, kanel og honning sammen med en stavblender.

6. Server kylling i karry med dampende varme ris og hjemmelavet æble- og mangochutney. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme ris, vand og salt i en gryde. Lad dine børn skære mango og æble i grove tern.

Ekstra smag: Top med friske koriander.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre