Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Her serverer vi en klassiker fra det kinesiske køkken! Kylling i hjemmelavet sursød sauce med masser af grøntsager - selvfølgelig serveret med dampende varme ris. Vi har brugt karrymarineret kyllingekød, som du finder i køledisken. Ellers kan du bruge almindelig kylling og krydre det efter smag. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 1 stkløg
- 2 stkblandede peberfrugter
- 225 grambabymajs på dåse
- 250 gramfersk kylling i tern
- 140 gramananasstykker i egen juice
- 1 dlvand
- 4 spskketchup
- 3 spsksød chilisauce
- 2 spskeddike
- 3 spsksoya
- 2 spskmajsstivelse
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på posen.2
Pil skrællen af løget, skyl peberfrugterne og skær det hele i grove tern. Hæld vandet fra babymajsene og skær dem i mundrette stykker.3
Varm en wok eller dyb gryde op med olivenolie og svits kyllingen. Tilsæt grøntsagerne og lad dem stege til de er møre.4
Imens grøntsagerne steger: Bland ananassaften fra dåsen, vand, ketchup, sød chilisauce, eddike, soya og majsstivelse sammen i en skål og stil til side.5
Vend ananasstykkerne sammen med kylling og grøntsagerne. Tilsæt saucen og bring det hele i kog. Smag til med ekstra soya og sød chilisauce.6
Server den lækre kylling i sursød sauce med dampende varme ris. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løget og røre saucen sammen i en skål.
Ekstra smag: Top med frisksnittet forårsløg.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.