Kylling i sursød sauce serveret med ris

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 1 stkløg
  • 2 stkblandede peberfrugter
  • 225 grambabymajs på dåse
  • 250 gramfersk kylling i tern
  • 140 gramananasstykker i egen juice
  • 1 dlvand
  • 4 spskketchup
  • 3 spsksød chilisauce
  • 2 spskeddike
  • 3 spsksoya
  • 2 spskmajsstivelse
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kylling i sursød sauce serveret med ris

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Her serverer vi en klassiker fra det kinesiske køkken! Kylling i hjemmelavet sursød sauce med masser af grøntsager - selvfølgelig serveret med dampende varme ris. Vi har brugt karrymarineret kyllingekød, som du finder i køledisken. Ellers kan du bruge almindelig kylling og krydre det efter smag. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 1 stkløg
  • 2 stkblandede peberfrugter
  • 225 grambabymajs på dåse
  • 250 gramfersk kylling i tern
  • 140 gramananasstykker i egen juice
  • 1 dlvand
  • 4 spskketchup
  • 3 spsksød chilisauce
  • 2 spskeddike
  • 3 spsksoya
  • 2 spskmajsstivelse
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på posen.

2. Pil skrællen af løget, skyl peberfrugterne og skær det hele i grove tern. Hæld vandet fra babymajsene og skær dem i mundrette stykker.

3. Varm en wok eller dyb gryde op med olivenolie og svits kyllingen. Tilsæt grøntsagerne og lad dem stege til de er møre.

4. Imens grøntsagerne steger: Bland ananassaften fra dåsen, vand, ketchup, sød chilisauce, eddike, soya og majsstivelse sammen i en skål og stil til side.

5. Vend ananasstykkerne sammen med kylling og grøntsagerne. Tilsæt saucen og bring det hele i kog. Smag til med ekstra soya og sød chilisauce.

6. Server den lækre kylling i sursød sauce med dampende varme ris. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løget og røre saucen sammen i en skål.

Ekstra smag: Top med frisksnittet forårsløg.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.