Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
25 min
Ventetid
0 min
Hyldeblomst og kylling er rigtig gode venner! I hvert fald smager det super godt sammen som her i en hurtig og lækker ret med masser af grønt! God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 50 grammandler
- 1 stkløg
- 300 gramgulerødder
- 2 stængelbladselleri
- 125 gramchampignon
- 400 gramkyllingefilet
- 1/2 dlkoncentreret hyldeblomstsaft
- 3 dlvand
- 2 spsksoya
- 2 spskmajsstivelse
- 100 gramfriske spinatblade
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken og rist mandlerne på en tør pande, til de har fået lidt farve og dufter dejligt. Lad dem herefter køle af.2
Hak løget fint. Skræl gulerødderne og vask de øvrige grøntsager. Skær gulerødder og selleri i skrå, mundrette bidder og champignonerne i kvarte. Skær herefter kyllingefileterne i tynde strimler. Husk at vaske fingre, spækbræt og kniv!3
Steg løget i lidt olivenolie i en wok eller dyb pande, til det har taget lidt farve. Tilsæt kyllingen og krydr med salt og peber. Steg et par minutter, til kødet har fået lidt stegeskorpe, men endnu ikke er helt gennemstegt. Tag kødet op og læg det på en tallerken.4
Steg nu grøntsagerne på samme pande i lidt mere i olivenolie. Krydr med salt og peber og lad dem stege i 3-5 minutter, til de har taget farve men stadig har bid. Tilsæt herefter kyllingekødet igen sammen med hyldeblomst, vand og soya og bring det forsigtigt i kog.5
Jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i lidt vand og smag til med salt, peber og evt. lidt mere hyldeblomst og soya. Husk, at saucen bliver tykkere, når den begynder at koge. Tilsæt vaskede spinatblade lige inden servering og rør rundt, til de er faldet lidt sammen.6
Server med ris og lidt hakkede, ristede mandler på toppen.7
Velbekomme :o)