Kyllingeburgere med kalkunbacon, karrymayo og stegte kartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramkartofler
  • 125 gramkalkunbacon
  • 2 dlgræsk yoghurt
  •  ranchdressing
  • 3 spskmayonnaise
  • 0.5 spskkarry
  • 280 gramkyllingefilet
  • 100 gramfriske spinatblade
  • 3 stktomater
  • 0.5 stkagurk
  • 4 stkfuldkornsburgerboller
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  frisk timian
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingeburgere med kalkunbacon, karrymayo og stegte kartofler

I samarbejde med

Burgere er en fredags- og weekend-favorit hos Mambeno! Her har vi lavet en lidt lettere udgave, hvor vi har brugt kylling i stedet for oksekød og kalkunbacon i stedet for den klassiske version. Vi har toppet burgerne med den lækreste karrymayo. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 500 gramkartofler
  • 125 gramkalkunbacon
  • 2 dlgræsk yoghurt
  •  ranchdressing
  • 3 spskmayonnaise
  • 0.5 spskkarry
  • 280 gramkyllingefilet
  • 100 gramfriske spinatblade
  • 3 stktomater
  • 0.5 stkagurk
  • 4 stkfuldkornsburgerboller
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  frisk timian
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i både eller stave. Er de meget beskidte, så skræl dem. Vend kartoflerne med en sjat olivenolie, timian, salt og peber. Fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 20-25 min.

3. Kom kalkunbacon på en anden bageplade beklædt med bagepapir. Steg baconen i ovnen i 10-12 min. Du kan også stege baconen i en smule olivenolie på en pande.

4. Rør græsk yoghurt og ranchdressing efter smag sammen i en skål.

5. Rør mayonnaise og halvdelen af karryen sammen i en anden skål. Smag til med lidt salt og peber og tilsæt mere karry efter smag.

6. Skær kyllingefileterne igennem på midten, så du har to flade kyllingefileter pr. hele filet. Varm lidt olivenolie op på en pande, krydr kyllingefileterne med salt og peber og steg dem gyldne på begge sider.

7. Skyl spinat, tomat og agurk. Skær agurk og tomater i skiver og anret sammen med spinat i skåle eller på et fad.

8. Lun burgerbollerne i ovnen eller på en brødrister.

9. Stil alle ingredienserne på bordet og lad hele familien sammensætte deres egen burger. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme burgerbollerne på en bageplade og anrette tilbehøret i små skåle.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre