Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Lækre og saftige kyllingedeller med et strejf af timian serveret med færdiglavede flødekartofler og en simpel bønnesalat som tilbehør. Har du god tid, kan du lave flødekartoflerne selv. Klik blot på kokkehuen i ingredienslisten. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 400 gram hakket kyllingekød
- 30 gramhavregryn
- 0.5 spsktørret timian
- 2 stkæg
- 1400 gramfærdige flødekartofler
- 450 gramfrosne bønner
- 30 grampinjekerner
- 90 gramsoltørrede tomater i olie
- rapsolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1 Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakker. Bland løget med hakket kyllingekød, havregryn, timian, æg, salt og peber i en skål.
2 Tilbered flødekartoflerne efter anvisningen på pakken.
3 Varm en pande op med olie og steg dellerne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.
4 Imens frikadellerne steger: Kog bønnerne i 7-9 min. i letsaltet vand og rist pinjekernerne på en tør pande til de får lidt farve. Hak de soltørrede tomater fint. Vend bønnerne sammen med de soltørrede tomater og lidt af olien fra de soltørrede tomater og top med ristede pinjekerner.
5 Server kyllingedellerne med flødekartofler og bønnesalat. Velbekomme!
Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løget.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.



