Kyllingedeller med flødekartofler og bønnesalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 400 gram hakket kyllingekød
  • 30 gramhavregryn
  • 0.5 spsktørret timian
  • 2 stkæg
  • 1400 gramfærdige flødekartofler
  • 450 gramfrosne bønner
  • 30 grampinjekerner
  • 90 gramsoltørrede tomater i olie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingedeller med flødekartofler og bønnesalat

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Lækre og saftige kyllingedeller med et strejf af timian serveret med færdiglavede flødekartofler og en simpel bønnesalat som tilbehør. Har du god tid, kan du lave flødekartoflerne selv. Klik blot på kokkehuen i ingredienslisten. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 400 gram hakket kyllingekød
  • 30 gramhavregryn
  • 0.5 spsktørret timian
  • 2 stkæg
  • 1400 gramfærdige flødekartofler
  • 450 gramfrosne bønner
  • 30 grampinjekerner
  • 90 gramsoltørrede tomater i olie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakker. Bland løget med hakket kyllingekød, havregryn, timian, æg, salt og peber i en skål.

2. Tilbered flødekartoflerne efter anvisningen på pakken.

3. Varm en pande op med olie og steg dellerne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.

4. Imens frikadellerne steger: Kog bønnerne i 7-9 min. i letsaltet vand og rist pinjekernerne på en tør pande til de får lidt farve. Hak de soltørrede tomater fint. Vend bønnerne sammen med de soltørrede tomater og lidt af olien fra de soltørrede tomater og top med ristede pinjekerner.

5. Server kyllingedellerne med flødekartofler og bønnesalat. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løget.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.