Kyllingedeller med pestokartofler og appelsinsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 0.5 stksquash
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 stkæg
  • 30 gramhavregryn
  • 650 gramsmå kartofler
  • 0.5 stkspidskål
  • 2 stkappelsin
  • 50 grammandler
  • 90 gramgrøn pesto
  •  rapsolie
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingedeller med pestokartofler og appelsinsalat

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Lækre kyllingedeller med revet squash. Vi serverer dellerne med kogte kartofler vendt med pesto og en frisk appelsinsalat med spidskål og mandler. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 0.5 stksquash
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 stkæg
  • 30 gramhavregryn
  • 650 gramsmå kartofler
  • 0.5 stkspidskål
  • 2 stkappelsin
  • 50 grammandler
  • 90 gramgrøn pesto
  •  rapsolie
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skræl løget og skyl squashen. Hak løget fint - brug evt. en minihakker - og riv squashen på den grove side af et rivejern.

2. Rør hakket kyllingekød, løg, squash, æg, havregryn, salt og peber sammen i en skål og lad farsen trække i fem min.

3. Skyl og skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.

4. Varm en pande op med olie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg dellerne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.

5. Imens dellerne steger: Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern. Pil skrællen af appelsinerne og skær dem i mundrette stykker. Hak mandlerne fint. Vend det hele sammen med olivenolie, salt og peber.

6. Vend kartoflerne med pestoen.

7. Server kyllingedellerne med kartofler vendt med pesto og den lækre appelsinsalat. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle og skrubbe kartoflerne.

Ekstra smag: Tilføj friske krydderurter til salaten - f.eks. persille eller basilikum.

 

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre