Kyllingedeller på spyd med bagt græskar

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1/2 stkhokkaidogræskar
  • 1 spskakaciehonning*
  • 1/2 spskallroundkrydderi
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 stkæg
  • 1 tsksalt
  • 3 spskhavregryn
  • 1/2 tskspidskommen
  • 1/2 tskstødt kanel
  • 50 gramsesamfrø
  •  olivenolie
  •  træspyd
  •  peber
  • Soyaglace
  • 1/2 dlsoya
  • 1/2 dlvand
  • 6 spskakaciehonning*
  • 1/2 stkcitron
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Det er bare lidt sjovere at spise mad på spyd! Her har vi lavet lækre kyllingedeller med et strejf østens krydderier, sat dem på spyd og toppet dem med soyaglace. Og så er de serveret med lækre bagte hokkaidogræskar i stedet for kartofler. Mums :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Vask græskarret grundigt, befri det for kerner og skær det i grove stykker. Læg stykkerne i et ovnfast fad beklædt med bagepapir og vend dem med en god slat olivenolie, 1/3 af honningen, allroundkrydderi og lidt citronsaft. Bag græskarrene i ovnen i ca. 35 minutter, eller til de er blevet møre og smukt gyldne.

2. Når græskarrene er i ovnen laver du glacen. Hæld soya, vand og akaciehonning i en kasserolle og bring det i kog. Lad det koge videre i ca. fem minutter, til konsistensen er som koldskål. Smag til med lidt citronsaft og evt. lidt mere soya. Glacen skal smage både salt, sødt og en smule surt. Stil gryden udenfor og lad glacen køle af, så den får konsistens som sirup.

3. Hak løget fint og rør det godt sammen med kyllingekødet, æg, salt, havregryn, spidskommen, stødt kanel og en smule peber. Fugt hænderne med vand og form aflange deller af farsen. Sæt forsigtigt to deller på hvert spyd og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Men du kan altså også bare rulle små frikadeller og lægge dem på bagepladen uden spyd - ungerne synes med garanti, at du er cool alligevel :o)

4. Drys nu dellerne med sesamfrø og sæt dem i ovnen til græskarrene. Lad kyllingespydene bage i ca. 10 min., eller til de er gennemstegte og gyldne på toppen. Server kyllingespydene overhældt med en smule soyaglace og de bagte græskar som tilbehør. Pynt evt. med lidt persille, basilikum eller andet grønt på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme :o)

Tip

Har du tid tilovers, så gem græskarkernerne og lav dine egne sprøde snacks til madpakken eller brug dem som drys til en lækker suppe.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre