Kyllingefilet med cremet basilikumsauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 900 gramkyllingefilet
  • 0.5 dlvand
  • 250 gramfuldkornsspaghetti
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 fedhvidløg
  • 1 pottefrisk basilikum
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 400 gramgulerødder
  • 15 stkcherrytomater
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingefilet med cremet basilikumsauce

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

3.8, Meget populær

Vi har lavet en virkelig lækker pastaret med cremet peberfrugtsovs med frisk basilikum, stegt kylling og spaghetti. Vi serverer hele herligheden med gulerødder og cherrytomater. Opskriften er beregnet til to dage, så halvdelen af kyllingefileterne skal bruges til lækre bagte kartofler med pulled chicken i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 900 gramkyllingefilet
  • 0.5 dlvand
  • 250 gramfuldkornsspaghetti
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 fedhvidløg
  • 1 pottefrisk basilikum
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 400 gramgulerødder
  • 15 stkcherrytomater
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Brun kødet af i lidt olivenolie på en pande på begge sider. Krydr med salt og peber. Hvis fileterne er meget tykke, kan du skære dem igennem på tværs. Læg dem i et ildfast fad med vand i bunden.

3. Bag fileterne færdige i ovnen i 20-30 minutter, til de er gennemstegte. Tag halvdelen fra til i morgen.

4. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.

5. Skær imens peberfrugten i små tern og hak hvidløget fint. Hak halvdelen af basilikum og gem resten til pynt.

6. Steg peberfrugterne i en gryde med en sjat olivenolie. Tilsæt hvidløg, hakket basilikum og steg videre i et par minutter. Tilsæt fløde og bouillon og lad det simre et par minutter. Smag til med salt og peber.

7. Skræl og skær gulerødderne i stave og skyl cherrytomaterne.

8. Anret pastaen i dybe tallerkener, top med kylling og sauce og pynt med lidt basilikum på toppen. Server gulerødder og cherrytomater som tilbehør.

9. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skylle og skære peberfrugterne i tern. De kan også hjælpe med at smage saucen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.