Kyllingefrikadeller med bagte butternutsquash

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Kyllingefrikadeller
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 2 spskhvedemel
  • 1 dlmælk
  • 1 stkæg
  • 20 gramsmør
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  • Bagte butternutsquash
  • 1/2 stkbutternutsquash
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  • Gnavergrønt
  • 300 gramgulerødder*
  • 1 stkrød peberfrugt
  •  sød chilisauce
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Frikadeller er klassikeren over dem alle og et hit på ethvert middagsbord. Denne udgave med kylling indeholder mindre fedt og smager stadig fantastisk. Gem et par frikadeller til madpakken dagen efter - hvis ikke de alle sammen bliver spist... God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

Bagte butternutsquash

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skræl squashen og skær den i stave. Vend stavene med olivenolie og salt og peber i et ildfast fad. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, eller til de er bløde i midten og har en fin og gylden farve.

Kyllingefrikadeller

3. Hak løget fint eller riv det på et rivejern. Bland løg, kyllingekød, hvedemel, mælk, æg og lidt salt og peber, til du har en fars, der har konsistens som tyk havregrød. Er den for tynd, tilsætter du lidt mere mel - er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk. Hvis du har tid, bliver farsen bedst af at stå og hvile en halv til en hel time i køleskabet. Men du kan også sagtens stege dellerne med det samme.

4. Steg en lille prøvedelle på panden, så du er sikker på, at krydringen er, som du kan lide den.

5. Varm en pande op til middelvarme med smør og olie og lad fedtstoffet bruse af. Dyp en ske i en kop med vand og form fine kyllingedeller med skeen og håndfladen. Lad dem stege på panden, til de har en fin, gylden og sprød overflade. Husk at vende dellerne hyppigt, så de ikke bliver sorte.

6. Server med de bagte butternutsquash, gnavergrønt i stave og lidt sød chilisauce til at dyppe i.

7. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre