Kyllingefrikadeller med stuvet hvidkål

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Kyllingedeller
  • 1 stkløg
  • 200 gramgulerødder
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 2 spskhvedemel
  • 1 dlmælk
  • 1 stkæg
  • 2 tsksalt
  • Stuvet hvidkål og gulerødder
  • 1/2 stkhvidkål
  • 200 gramgulerødder
  • 1 litervand
  • 2 tsksalt
  • 2 dlkogevand
  • 2 dlmælk
  • 25 gramsmør
  • 3 spskhvedemel
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1/2 stkcitron
  • Tilbehør
  •  rugbrød
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingefrikadeller med stuvet hvidkål

I samarbejde med

3.1, Meget populær

Kyllingefrikadeller er et let og lækkert alternativ til den klassiske mormordelle af svinekød. Men for at mormor ikke føler sig helt overset, har vi serveret kyllingedellerne med stuvet hvidkål og gulerødder, samt lidt gnavergrønt og ristet rugbrød. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Kyllingedeller
  • 1 stkløg
  • 200 gramgulerødder
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 2 spskhvedemel
  • 1 dlmælk
  • 1 stkæg
  • 2 tsksalt
  • Stuvet hvidkål og gulerødder
  • 1/2 stkhvidkål
  • 200 gramgulerødder
  • 1 litervand
  • 2 tsksalt
  • 2 dlkogevand
  • 2 dlmælk
  • 25 gramsmør
  • 3 spskhvedemel
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1/2 stkcitron
  • Tilbehør
  •  rugbrød
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Hak løget fint. Skræl gulerødderne til dellerne og riv dem fint. Bland løg, gulerødder, kyllingekød, hvedemel, mælk, æg og lidt salt og peber, til du har en fars med konsistens som tyk havregrød. Er den for tynd, tilsætter du mere mel - er den for fast, tilsætter du mere mælk.

2. Fjern de yderste blade af hvidkålet. Fjern stokken og snit kålen i fine strimler. Skræl gulerødderne til stuvningen og riv dem groft.

3. Bring vand og salt i kog. Tilsæt hvidkål og gulerødder og lad det koge i et par minutter. Hæld vandet fra i en skål og læg hvidkål og gulerødder på en tallerken. Bland kogevandet med mælken. Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og rør kraftigt, så det ikke brænder på.

4. Tilsæt nu mælkeblandingen lidt efter lidt, mens du pisker kraftigt, indtil du har opnået den ønskede konsistens. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele. Smag til med grøntsagsbouillon, salt, peber og lidt citronsaft. Tilsæt kål og gulerødder og varm langsomt op.

5. Steg en prøvedelle, så du er sikker på, at krydringen er, som du kan lide den. Form små deller af farsen og steg dem i lidt olivenolie. Husk at vende dellerne hyppigt, så de ikke bliver sorte.

6. Rist et par skiver rugbrød i en brødrister. Skræl gulerødderne til gnavergrønt, vask agurken og skær begge dele i stave. Server sammen med dellerne og stuvet hvidkål og gulerødder. Drys med lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme :o)

Tip

Hvidkål kan variere i størrelse. Til to voksne og to børn skal du beregne ca. 500 gram kål. Hos Mambeno er det i øvrigt helt ok, at ungerne ikke bryder sig om alt - f.eks. hvidkål. Men vi sørger altid for, at der er noget i retterne, de kan lide. Derfor kan du fylde de mindste maver op med deller, rugbrød og gnavergrønt, hvis de ikke elsker kål. Husk også at gemme et par deller til madpakkerne :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre